Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Marc Vigneux
27 maart, 2017

7 manieren om je personeel end to end te beveiligen

Werknemers worden steeds mobieler. Flexwerken stimuleert hen om thuis of op andere locaties te werken. En nu steeds meer werknemers hun zakelijke laptops ook buiten het kantoor gebruiken, neemt het risico toe dat het apparaat wordt verloren of gestolen of beschadigd raakt. Daardoor wordt het tegengaan van dataverlies steeds belangrijker.

 

Wat kun je als IT-beheerder doen om deze apparaten – en je bedrijfsdata – te beveiligen wanneer ze het interne netwerk verlaten? In dit artikel bekijken we een aantal hoofdfactoren die end-to-end bescherming mogelijk maken.

  1. Endpoint encryptie

Ontwikkel een krachtig dataversleutelingsbeleid voor je apparaten. Zo’n beleid bestaat onder meer uit full disk encryption (FDE) om te voorkomen dat gevoelige gegevens verloren gaan wanneer het apparaat wordt verloren of gestolen. Het omvat tevens de encryptie van bestanden en verwisselbare media.

full disk encryption.jpg

  1. Client-based back-upoplossing

Deze preventieve maatregel is een vangnet voor het geval dat de laptop wordt gestolen of verloren. Een recente back-up die je op een nieuwe laptop kunt zetten, zorgt ervoor dat de gebruiker weer snel aan de slag kan.

  1. Cloud- of agentgebaseerde webscanning

Via het internet wordt de meeste malware verspreid – en dus heb je een oplossing nodig die URL-filtering, -monitoring en -bescherming biedt voor gebruikers die zich buiten het bedrijfsnetwerk bevinden. Een cloud- of agentbaseerde webscanningsoplossing garandeert dit. GFI WebMonitor maakt gebruik van een lichtgewicht agent die voorgeprogrammeerde webfilterpolicy’s toepast tijdens het roamen.

  1. Kwetsbaarheidsmanagement voor devices

Draagbare pc’s horen hoog op de kwetsbaarheid- en patchmanagementradar te staan. Zelfs wanneer slechts één kwetsbaarheid in een applicatie, browser of besturingssysteem niet gepatcht is, kan dit leiden tot grote problemen. Patchen is de eerste verdedigingslinie tegen bestaande kwetsbaarheden. Houd de patchmanagementbulletins dus goed bij, en zorg ervoor dat alle apparaten up-to-date zijn. Overweeg bijvoorbeeld een oplossing als GFI LanGuard 12 om dit te realiseren.

 

Flexwerken Security

  1. Device controls

Wanneer iemand verwisselbare media op een laptop aansluit, ontwijken ze andere verdedigingslagen, zoals de firewall. Daardoor zijn usb-poorten een makkelijk doelwit. Door gebruik te maken van device controls kun je bepalen welke gebruikers usb mogen gebruiken en welke usb-apparaten op laptops mogen worden aangesloten.

  1. Client-based antivirusoplossing

Ondanks alle beveiligingslagen in je netwerk, blijft het installeren van een antivirusoplossing op je endpoints essentieel. Naast de standaard bescherming die antivirusproducten normaal gesproken bieden – het blokkeren van signature based threats (oftewel: reeds bestaande malware) – beschikken veel van deze oplossingen tegenwoordig ook over geavanceerde gedragsanalyses die gebruikmaken van realtime threat intelligence om nieuwe malware op te sporen.

 

network-cloud

  1. Server- of cloudgebaseerde antispam

Zorg er ook voor dat je over een solide server- of cloudgebaseerde antispam- en
e-mailbeveiligingsoplossing beschikt – om e-mailbedreigingen uit het postvak van de gebruiker te weren. Spam is namelijk nog steeds een van de meest voorkomende bedreigingen. Met een oplossing als GFI MaiEssentials beschik je over een meerlaagse verzameling van antispamfilters en antivirusoplossingen voor geavanceerde bescherming tegen malware, e-mailexploits, phishing etc.

Alle GFI-softwareoplossingen zijn gratis dertig dagen op proef beschikbaar, compleet met GFI Tech Support. Wil je één van de bovengenoemde oplossingen downloaden? Klik hier voor GFI LanGuardGFI WebMonitor en GFI MailEssentials.

 

Behoefte aan meer informatie over hoe deze oplossingen je kunnen helpen om kopzorgen over mobiel werken te voorkomen?  Neem dan contact met ons op

 

Marc Vigneux - Distribution Sales Manager West- & Zuid-Europa en Noord-Afrika, GFI Software


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Inschrijven

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map