Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
8 februari, 2019

Multicloud strategie populairst

Organisaties die naar de publieke cloud migreren volgen meestal een 'multicloud' strategie. In dit blog de achtergrond.

 

multicloud

 

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat organisaties veelal een multicloud strategie volgen wanneer ze bestaande workloads migreren naar IaaS. De belangrijkste redenen:

  • Toegang tot de beste innovaties. Niet alle publieke clouds zijn hetzelfde. Door een multicloud strategie worden organisaties in staat gesteld om de beste oplossing te kiezen voor een specifieke applicatie op basis van de specifieke business en technical requirements.
  • Risicobeheer. Risico's van een specifieke vendor beperken (zoals risico's op outage, beëindiging van diensten, etc.).
  • Vermindering 'Lock-in'. Afhankelijkheid van een specifieke aanbieder beperken. Met andere woorden opties openhouden om concurrerende platformen te gebruiken en niet met de rug tegen de muur komen te staan op commercieel of technisch gebied.

Hoewel er best wat valt af te dingen op bovenstaande argumenten voor een multicloud strategie en de voordelen ervan niet worden afgewogen tegen de extra kosten, is de realiteit dat beslissers blijkbaar een slag om de arm willen houden en niet snel 'all-in' willen gaan op één specifieke aanbieder. 

 

IT Professionals doen er daarom goed aan om of 1) een multicloud aanbieding te doen of 2) een goed verhaal te hebben hoe voorgenoemde risico's op andere wijze te mitigeren. 

 

Is dit voor jou oud nieuws en maken je klanten al gebruik van verschillende publieke clouds? Dan is wellicht onze pilot Cloud Cost Control interessant voor je. 

 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map