Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
22 maart, 2019

MSP's Ga multicloud. Omarm ook AWS.

De afgelopen drie dagen werd ik onderworpen aan een test of mijn IT-kennis nog wel op orde is. Ik had me ingeschreven voor de AWS Cloud Architect cursus. Mijn persoonlijke reden om dit te doen is tweeledig. Ik wil er het fijne van weten en een kneiter strak portfolio van toekomst bestendige producten en diensten samenstellen voor onze klanten, de IT professionals. 

 

Als je dit doorstaat en het examen haalt, behoor je tot een kleine groep mensen die wereldwijd in staat is om de niet aflatende stroom aan kant en klare IT services en infrastructuren voor eindklanten samen te stellen, te ontwerpen, implementeren en onderhouden. 

 

Schermafbeelding 2019-03-21 om 15.24.20

In die drie dagen hebben we de fundamentals behandeld van de wereldwijde infrastructuur die AWS in de afgelopen jaren heeft uitgerold. En niet onverdienstelijk. Ze zijn marktleider. Ik schreef in 2017 al over de kansen en bedreigingen. Tijdens deze course wordt je letterlijk gebombardeerd met een golf aan acroniemen in combinatie met bestaande IT-termen. Eigenlijk niet te doen. Zeker met in het achterhoofd dat we eigenlijk maar een klein deel van alle services behandeld hebben. 

 

Het is mij wel duidelijk. Van alle puntoplossingen die portland verkoopt, of die gewoonweg vandaag beschikbaar zijn via traditionele kanalen, marktplaatsen en- of nieuwe ecosystemen, heeft AWS een antwoord. Lees: een eigen samengestelde service. En je klikt letterlijk alles met het grootste gemak bij elkaar. Je moet wel weten wat je doet, want anders wordt het een dure hobby. 

 Schermafbeelding 2019-03-21 om 15.22.12

Het is bekend dat het traditionele IT-kanaal met Microsoft getrouwd is. Ze zullen niet snel al hun techneuten willen om- of bijscholen. Het is en blijft complexe materie. Je laat echter we veel kansen onbenut indien je single cloud blijft. Volgens o.a. Gartner gaan eindgebruikers vragen om meer dan alleen Azure en is de next MSP goldrush vooral gebaseerd op multicloud strategieën.

 

Of al die bestaande punt-oplossingen van die 100.000+ software bedrijven wereldwijd allemaal afleggen tegen het geweld van de public cloud partijen, lijkt mij ondenkbaar. De meeste partijen hebben een eigen ecosysteem, trainingsprogramma's, wereldwijd getrainde IT-Professionals, etc, etc. Dus bestaansrecht. Dat verdwijnt niet in een paar jaar. 

 

De training was wel een beetje 'Wij van WC Eend adviseren WC Eend'. Natuurlijk heb je met Azure en Google Cloud fantastische alternatieven, echter de wijze waarop Amazon dit heeft gecreëerd is echt ongekend.

 

Wij zijn al langere tijd bezig om public cloud te omarmen, om er zinvolle services omheen te bedenken en die te vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld de Cloud Cost Control Services. Binnenkort komen we met nog meer mooie oplossingen voor MSP's. Ze zullen zich moeten voorbereiden op multicloud aanvragen van het bedrijfsleven. Nieuwe kansen nieuwe ronden als je het mij vraagt. 

 

So get ready, go multi-cloud!


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map