Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
27 maart, 2018

MSP Roadshow: van Mainframes naar MSP

Afgelopen donderdag waren we in Zwolle voor onze eerste MSP roadshow van dit jaar. Zwolle was de eerste in een serie van vier geplande bijeenkomsten. Wat me opvalt is dat er veel IT dienstverleners, telco resellers en VAR's zijn, die overwegen de omslag te maken van break/fix (‘uurtje-factuurtje’) naar managed services (‘abonnementen’). Tijdens de roadshows proberen we ze te helpen bij het aanvliegen van die omslag.

In den beginne

Ik wil van de Roadshow lekker interactieve sessies maken, waarbij proposities worden voorgesteld, aanwezigen ervaringen en tips kunnen uitwisselen, en er ruimte is om met de andere ICT ondernemers van gedachten te wisselen. In samenwerking met een aantal vendoren presenteert Portland een aantal nuttige rekenvoorbeelden, tools en oplossingen, die de transitie van break/fix naar MSP makkelijker maken. 

 

dTijdens het maken van mijn presentatie dwaalde mijn gedachten af naar mijn eigen ICT carrière, in het bijzonder wat er sinds het begin ervan allemaal gebeurd is. Ik begon mijn carrière als computer operator bij John Brown. Wat ik mij toen niet goed besefte is dat ik in een zeer diverse IT omgeving terecht was gekomen. Er stonden een met Sperry1100 mainframe, Prime computer, Unisys Unix, DEC machines met VAX VMS en natuurlijk de eerste Novell en Windows versies. Maar ook Intergraph, CAD CAM systemen en we hadden een glasverbinding, Maynard tape streamers en DAT drives. Ik maakte dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse én core back-ups, dag in dag uit. I lived the life of an IT Engineer. 

 

sperry

Ondernemerschap 

Na mijn periode bij John Brown (tegenwoordig Kvearner) ben ik na wat omzwervingen bij Rijnhaave terecht gekomen, Destijds een snel groeiende VAR, om aan de slag te gaan als technisch account manager. Het duurde niet lang voordat mijn carrière een totale sales wending kreeg. Mijn technische achtergrond hielp enorm in het closen van deals, echter bij het 'ophalen' van benodigde info bij distributeurs, zeker daar waar het de minder bekende oplossingen betrof, kwam ik vaak van een koude kermis thuis. De meeste begrepen er geen zak van. Het idee was geboren: ik start mijn eigen Value Added Distributeur, met software voor systeembeheerders. Ik was halverwege de twintig, en Portland  was geboren.

 

Value Added Distributie bleek een gouden greep. Ik spotte al snel een aantal producten die het leven van de gemiddelde systeembeheerder een stuk eenvoudiger zou maken. Stuk voor stuk van minder bekende merken, zoals Wingate, Mdaemon, DesktopDNA, Altiris, en Ghost. Allemaal zeer goed werkende en betaalbare hulpmiddelen die de VAR/IT dienstverlener zou gaan helpen efficiënter en productiever te werken. Producten die in het verlengde van de IT-dienstverleners de MKB'ers op weg gingen helpen veiliger en makkelijker hun bedrijf te runnen. 

 

Nu, na wat avonturen als ondernemer bij Kaseya en Firmtel en als investeerder bij meerdere start-ups, ben  ik van mening dat er in essentie niet zoveel veranderd is. Ik heb de hele waardeketen van dichtbij meegemaakt, en wat mij betreft heeft het MKB nog steeds ondersteuning nodig bij de dagelijkse ICT vraagstukken: back-ups zijn en blijven essentieel, systemen moeten veilig zijn, etc. Fabrikanten van software tools zijn er in overvloed, maar moeten steeds harder werken om hun spullen te slijten. ICT resellers krijgen ook steeds meer concurrentie, in verschillende vormen. 

 

Transitie 

Tijdens de roadshow neem ik de aanwezigen mee in de transitie die resellers al moesten maken toen ik net begon, en nog steeds zullen moeten doorstaan. Ik heb van alle kanten de business mee mogen maken. Ik ben klant geweest, en eindgebruiker. Ben als vendor én reseller aan de slag gegaan en startte mijn eigen software distributiebedrijf. Inmiddels ben ik alweer een tijdje terug bij mijn eerste bedrijf, Portland. Ik hoop dat ik als 'ervaringsdeskundige' ondernemer andere ondernemers kan inspireren en kan helpen efficiënter, productiever en winstgevender te worden, en het MKB een betere werkplek kan bieden samen met onze duizenden partners :)

 

Zoals ik aan het begin al schreef, vorige week donderdag stonden we in Zwolle. Later vandaag arriveert de Roadshow in Leiden, morgen is Hilversum aan de beurt en op 11 april is de laatste van dit jaar in Vught. Je bent van harte welkom

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map