Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
2 maart, 2018

MSP Roadshow: kom je ook?

  MSP Event

Verandering is nooit makkelijk. Met de opkomst van clouddiensen en de -aaS modellen van zaken doen is het voor steeds meer IT-dienstverleners een uitdaging hun plek te vinden in het steeds veranderende landschap. Tegelijkertijd is iedere innovatie een oppertuniteit. Bij Portland zien we een duidelijke tendens in de markt: IT-dienstverleners die transformeren van traditionele reseller naar Managed Services Provider. Om te helpen bij deze transformatie organiseert Portland in maart en april vier MSP Roadshows. We zouden het leuk vinden je te zien op een van de locaties: Zwolle, Leiden, Hilversum en Vught.

MSP Roadshow Kalender beter

Iedereen wil meer MSP-diensten

Meer en meer partijen willen hun klanten op pro-actieve wijze diensten gaan leveren die terugkerende inkomsten opleveren. Die behoefte om op een andere manier te gaan werken is echter niet zonder risico. Zoals altijd is het verstandig niet zomaar in het diepe te springen. Niemand stapt rucksichtloss over op een nieuw businessmodel: de transformatie is geleidelijk.

 

Tijdens de MSP Roadshow gaan we nader in op deze transformatie en bekijken we 'best practices' die de transformatie mogelijk maken. De theorie van Managed Services is niet bijzonder ingewikkeld, de uitvoering is waar de moeilijkheid zit. Dus bij de MSP Roadshow geen theoretisch geneuzel maar concrete aanbevelingen op basis van de jarenlange ervaring die ConnectWise in dit domein heeft.

 

ConnectWise is wereldwijd marktleider op het gebied van Professional Services Automation, tooling die onontbeerlijk is voor het runnen van een succesvolle MSP-practice. Terugkerende omzetten en servicecontracten voegen complexiteit toe aan je onderneming: ConnectWise zorgt dat je bedrijf efficiënt is ingericht voor het leveren van MSP-diensten. Van marketing en sales tot en met administratie en support. 

 

Tijdens de MSP Roadshow komt ConnectWise vertellen wat ze de afgelopen jaren geleerd hebben van hun 15.000+ wereldwijde klanten die de transformatie van traditionele reseller naar MSP al succesvol hebben afgerond. Teaser: het is veel meer dan alleen een wijziging van drie letters ;).

Voor- en nadelen van transformatie

Helaas kent de overgang van traditionele reseller naar MSP niet lauter voordelen. Er kleven ook nadelen aan de overgang die je maar beter scherp op het netvlies kunt hebben. Weten waar de risico's liggen de eerste stap. De tweede stap is het bepalen van een strategie die de mogelijke impact van de nadelen van de transformatie tot een minimum te beperkt. 

 

Goed voorbereid zijn en weten wat je te wachten staat wanneer deels of volledig over gaat op omzetgeneratie per maand in plaats van incidenteel is belangrijk. Daarom zal Portland tijdens de MSP Roadshow dit onderwerp, 'businessmodellen', bij de hoorns vatten. 

Innovatieve MSP-proposities

De interne organisatie op business niveau stroomlijnen is één ding. Een aantrekkelijk MSP-aanbod voor je klanten bouwen een ander. Tijdens de MSP Roadshow brengen we daarom 'showcases' naar voren van enkele innovatieve proposities die je als MSP relatief eenvoudig in je markt kunt zetten:

  • Managed Passwords: veilig maar eenvoudig omgaan met wachtwoorden is al van groot belang, en wordt nog belangrijker de komende tijd. IT Glue toont een nieuwe oplossing zien om password management aan je klanten te verkopen.
  • Managed Endpoint Security: met de Algemene Verordening Gegevensbescherming in het verschiet zijn er verschillende kansen om je klantente ontzorgen op het gebied van beveiliging. ESET komt daarom haar security propositie toelichten waar je de komende jaren je voordeel mee kan doen. Volledig geïntegreerd in ConnectWise trouwens, wat onderhoud en facturatie simpel maakt. 
  • Managed Backup en Disaster Recovery: je klanten vinden het steeds belangrijker dat hun omgeving 'gewoon werkt'. Bestaande oplossingen om bij problemen een omgeving snel te herstellen zijn vaak duur. Altaro brengt daar verandering in, door zeer kostenvriendelijk deze veelgevraagde functionaliteit beschikbaar te maken. Hierdoor kun jij als service provider dergelijke diensten makkelijk inzetten bij klanten.  

Registreren

De MSP Roadshow is wat mij betreft een bijeenkomst waar zowel beginnende als toekomstige MSP's bij moeten zijn. Ben je al MSP, maar wil je van de experts horen hoe je je onderneming verder kunt verbeteren, ook dan ben je meer dan welkom. Wees er wel snel bij, want er zijn maar 25 plaatsen per sessie beschikbaar. De sessies duren van 13:00 tot 16:00 uur en registreren kan hier: 

De MSP Roadshow is gratis voor klanten van Portland. Andere geïnteresseerden betalen EUR 195,-. Afzeggen kan tot 24 uur voor de sessie, daarna wordt EUR 50,- in rekening gebracht en geschonken aan een goed doel. 

 

We kijken er naar uit je op een van de MSP Roadshow te mogen begroeten!

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map