Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
9 februari, 2018

MSP out of the Box

Eerder deze week hadden we het genoegen om een presentatie van Paul Balkwell bij te wonen op ons hoofdkantoor. Paul is een succesvol ondernemer, die drie jaar geleden na de verkoop van zijn eigen MSP bedrijf aan de slag ging bij Continuum. Vandaag de dag is hij verantwoordelijk voor Continuum International, dus hij overziet alle regios buiten Noord-Amerika. Dat is nogal een takenpakket, maar het gaat hem voor de wind, mede omdat deze bevlogen intrapreneur alle ins and outs van het runnen van een MSP kent. We hadden gelijk een klik.

Continuum visiting Portland

Continuum bezoekt Portland. Van links naar rechts:  Yannick Duport (Portland), Paul Balkwell (Continuum), Cees Quirijns (Portland), George van Brugge (Portland), Remco Schellinger (Portland) en Peter Weller (Continuum).

 

NOC en SOC voor MSP's

De middag kon helemaal niet meer stuk toen Paul vertelde over de op handen zijnde Security Operations Center services van Continuum. Die SOC services kunnen zo maar eens een gamechanger worden in ons domein. Het RMM platform wordt aangevuld met SOC- en NOC-diensten die de basis kunnen gaan vormen van het dagelijks leven van MSP's. Het is voor mij onmogelijk niet enthousiast te worden van de  24/7/365-services die Continuum kan bieden, en ik denk met mij velen anderen. Denk aan de rust en ruimte die de wetenschap ook na werktijd de ICT infrastructuur van al jouw klanten continue gemonitored wordt creërt! Je business draait door en jij maakt slapend je marge, zonder de noodzaak extra personeel in te huren. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. 

 

Schermafbeelding 2018-02-08 om 15.12.28

MSP out of the Box

Tijdens de presentatie dwaalde mijn gedachten af hoe het zou zijn als je nu een nieuw MSP bedrijf zou gaan opzetten. Wat daar nu echt voor nodig is. Je hebt in principe alleen nog maar een sales en marketing afdeling nodig hebt die klanten acquireerd om ze vervolgens 24/7/365 beheer diensten te leveren. Continuum doet het werk. Combineer dat met een goed PSA platform en je bent in no-time off to the races, zoals de amerikanen zeggen. Zonder up front investeringen. Leuk toch? 

 

Out-tasking vs Out-sourcing

Denk eens aan de  handjes die normaal gesproken nodig zijn om de dagelijkse taken te pakken, die je dankzij het NOC door de medewerkers van Continuum kunt laten doen. Het gaat tenslotte om de user experience en uptime. De taken die zij uitvoeren op meer dan 700.000+ computers en 100.000+ servers worden dag en nacht gemonitored en geanalyseerd met Intellimon, een Artificial Intelligence-achtige oplossing waarmee Continuum het gedrag van 1.2 miljoen nodes continue monitored op afwijkend gedrag om zo direct in te kunnen spelen op bijvoorbeeld malware attacks. 

 

De waarde van Continuum voor dienstverleners

Onafhankelijk onderzoeksbureau Service Leadership onderzocht de financiële impact die het inschakelen van een zogeheten Master MSP heeft voor IT-dienstverleners. Wat is een Master MSP? Niet veel meer dan een dienstverlener voor dienstverleners. Alle tools en producten die jij als IT-dienstverlener gebruikt komen dus van Master MSP's.

 

Het doel van de analyse was te ontdekken wat een IT-dienstverlener te wachten staat als ze Continuum gaan gebruiken. In de whitepaper "Impact on Financial Performance of MSPs of Using a Master MSP" staan de resultaten van dit onderzoek, waarin ze je onder andere vertellen dat dienstverleners met Continuum 8% meer marge draaien dan de concurrenten zonder. 

 

Je begrijpt dat dit een zeer waardevolle aanvulling is voor Portland. Wij zijn daarom heel blij met de samenwerking die we onlangs gestart zijn. Zeker ook omdat deze oplossing native integreert met o.a Connectwise en Computicate. Want je hebt tenslotte een serviceboard nodig :)

 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map