Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
12 april, 2019

Millennials en cloudapps. Bedrijven zwichten massaal!

We appen wat af vandaag de dag. Bellen doen we niet meer en als het aan de aanstormende nieuwe beslissers ligt, gaat dat niet snel veranderen. Zelfs bij het zoeken en vinden van een nieuwe uitdaging zal de meerderheid van de millennials overwegen gebruik te maken van technologie. En dat niet alleen, ze komen ook met een bak aan wensen hoe de moderne werkplek eruit moet zien.


Alsof het al niet moeilijk genoeg is goed personeel te vinden, is het net zo complex om aan de eisen en wensen van deze doelgroep te voldoen als werkgever. Moderne en hippe communicatie tools maken deel uit van dit eisen en wensen pakket. Deze generatie Y is tenslotte append grootgebracht. Generate Z gaat zelfs nog een stapje verder. Ik schreef er eerder over. En je MOET wel meegaan als werkgever, want veel talent is er niet voorradig.

 

Onderzoek van CompTIA toont aan dat het technologische DNA van een bedrijf een cruciale rol speelt in de keuze voor een millennial om ergens aan de slag te gaan. In 2015 en 2017 gaf respectievelijk 65% en 67% aan dat technologie een rol speelde in de beslissing. 

 

comptia millenials

Deze zelfde millennials zal ook eerder beginnen over cloud gebaseerde applicaties voor zijn of haar nieuwe werkplek. Zo'n 51% van de Millennials vraagt om online, cloud-gebaseerde tools voor tekstverwerking, spreadsheets vergeleken met 33% van de Baby Boomers. Denk dan aan hippe tools als O365 of Gsuite, Slack, Dropbox enz. Direct te 'implementeren' en te gebruiken. Oudere werknemers willen meer aandacht voor het gebruiksvriendelijker maken van bestaande technologie.

Is dit nu een kans of bedreiging voor IT dienstverleners. Ik denk een kans. Je kunt prima tegen die bedrijven zeggen dat je graag ook dit soort nieuwe tools 'levert'. Je neemt gewoon naast de gebruikelijke onpremise software licentie administratie, die je waarschijnlijk al doet, de cloud abonnementen administratie op je. In een recent interview met EMERCE refereerde ik aan exact dit onderwerp.

 

Het goede nieuws is dat Portland dit al jaren doet voor haar partners. Onze trading desk neemt al dat werk voor jou uit handen. Een keer uitproberen? Een email naar trading@portland.eu volstaat!

 

Happy selling!


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map