Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
28 juli, 2017

Malware blijft hard groeien

Volgens onderzoek van GDATA vonden er in de eerste helft van 2017 per computer gemiddeld 47,4 malware-aanvallen plaats. De prognose is dat eind 2017 bijna 10 miljoen nieuwe malware-programma's ontdekt zijn; 50% meer dan in 2016.

 

GDATA_Infographic_MWR_2017_H1_New_Malware_Types_Years_DE_79611w547h279.jpgBron: GDATA, 2017

 

 Enkele andere interessante statistieken uit het GDATA-onderzoek

  • Gemiddeld 47,4 aanvallen per computer in de eerste helft van 2017;
  • In 2017 komt elke vier dagen (!) evenveel nieuwe malware uit als in 2007 in het hele jaar;
  • Windows blijft het belangrijkste malware-platform met ruim 99% marktaandeel. Klein zijn (nog): scripts, Java, Android, macro's en MacOS;
  • Windows 8 wordt twee keer vaker aangevallen dan gemiddeld;
  • Trojan's blijven de voornaamste malware-categorie, gevolgd door Adware en Potentially Unwanted Programs (PUPs). Ransomeware groeit hard, maar heeft momenteel een marktaandeel van slechts 0.1%.

Ransomeware heeft de laatste tijd natuurlijk veel aandacht gekregen in de media, maar is slechts een zeer klein onderdeel van alle nieuwe malware-bedreigingen. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat je er niets tegen zou moeten doen, maar de low hanging fruit is duidelijk elders te vinden. 

 

Met GDPR / AVG in het vooruitzicht is er niet heel veel tijd meer om zaken op orde te krijgen binnen het MKB. Dat schreeuwt opportunity voor MSP's en MSSP's

 

Portland helpt je graag verder met een passende oplossing, zoals die van GDATA

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map