Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
24 mei, 2019

Maak jij een backup van Office365?

Volgens Gartner, die 47000 MX records volgde, gebruikt 30% van het MKB inmiddels een Cloud office product. De ene helft Office365 en de andere helft Google Gsuite. Wij schreven er al eerder over. Ook een interessant gegeven is dat die 30%  een verdubbeling is ten opzichte van twee jaar geleden. Dus je zou kunnen stellen dat het MKB de eerste stappen naar de cloud volop aan het maken zijn. 

 

Nu is het niet heel ingewikkeld om een een abonnement bij een van deze twee tech reuzen aan te schaffen. Het enige wat je nodig hebt is een creditcard en 'you are off to the races'. De vraag is of de MKB'er zijn lokale IT dienstverleners dan nog wel nodig heeft voor dit soort IT aankopen. Ik denk het wel. Om de doodeenvoudige reden dat Microsoft jouw data dus niet backupped. En is nou precies het domein van de MSP.

 Backup-Office-365-Outlook-data-files5

Het enige wat Microsoft namelijk doet is een kopie repliceren in een andere geografische locatie, zodat ze bij problemen kunnen terugvallen op een andere locatie waar de data ook is opgeslagen. Maar als er iemand binnen het bedrijf bijvoorbeeld per ongelijk een gebruiker verwijdert, dan is dit definitief, de mailbox onherstelbaar. Je bent dan alle gegevens en configuraties kwijt.

 

Email security en beheer

Wat denk je van de niet te stoppen malware en virus aanvallen. Draai je volledig op Office 365, dan is dat een fantastische ingang voor malafide praktijken. Als dat gebeurt dan biedt een backup de mogelijkheid te herstellen. Zo ook (ex-)werknemers die slechte bedoelingen hebben.

 

Als een MKB ondernemer zelf de creditcard trekt, moet je hem of haar op het hart drukken dat een backup van emails en bijlagen, kalenders, contacten en (gezamenlijke) inboxes veilig gesteld moeten worden. Leg ze uit dat er een kopie opgeslagen in de cloud een mooie verzekering is en ze in staat stelt direct te kunnen beschikken over die data mocht er iets fout gaan. Het is kinderlijk eenvoudig. Wat je nodig hebt is een koppeling van de Office 365-organisatieaccount en je kunt in principe direct beginnen met het backuppen van de alle data.

 

Meerdere wegen naar Rome

Portland heeft meerdere oplossingen in haar portfolio voor verschillende typen bedrijven. Waar Appriver en Barracuda MSP volop inzetten op email security heeft Altaro een super gebruiksvriendelijke, betaalbare, eenvoudig te installeren en beheren product gebouwd.

 

Ik zou het wel weten. 'Better be safe then sorry'.

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map