Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
27 februari, 2018

Kansen voor MSP: IT Assessments

Zoals jullie van ons gewend zijn levert Portland oplossingen van vendoren waar het grote publiek in onze eigen markt wat minder bekend mee is. Hoewel een aantal van onze vendoren hier in Europa misschien minder bekend is, wil dat niet zeggen dat ze aan de andere kant van de wereld ook geen klinkende naam zijn. In sommige gevallen is het tegendeel zelfs waar!

Best in show 

Een aantal van onze vendoren doen het bijvoorbeeld in hun thuismarkt bijzonder goed. In veel gevallen is die thuismarkt Noord-Amerika, waar nu eenmaal het leeuwendeel van de MSP tooling vandaan komt. Zo zijn wij bijvoorbeeld distributeur van RapidFire Tools. Toen 2018 slechts zes weken oud was, wonnen zij 'Beste oplossing',  'Best in Show' én 'Best IT Assessment Tool' tijdens de kwartaalconferentie van SMB TechFest in Anaheim, Californië. De prijzen konden zo in de tas mee naar huis. Alsof dat nog niet opmerkelijk genoeg was, werd RapidFire Tools begin februari in Toronto ook nog eens bekroond met een Reseller Choice-prijs bij het eChannelNews-evenement. Met zo'n palmares kun je je dan onmogelijk onbemind voelen. Zeker omdat het stemmend publiek voor een groot deel uit Managed Services Providers bestaat.

 RapidFire Tools Network Detective Bruno

Prospects overtuigen

De reden dat RapidFire Tools zo populair is onder MSP's in Noord-Amerika is vrij eenvoudig. Stel je een situatie voor waarbij een prospect jou vraagt langs te komen voor een eerste gesprek. Als onderdeel van die eerste kennismaking ben je door Network Detective van RapidFire Tools in staat om 'at no cost' een security assessment uit te voeren. Network detective is een tool die het netwerk onderzoekt en direct mogelijke problemen en bedreigingen naar boven haalt. Wanneer de scan is afgerond, presenteer je de wat Network Detective heeft gevonden aan je prospect.

 

Zo is er niet veel woorden (of ingewikkelde offertes) nodig om een directeur van een MKB te overtuigen van jouw kennis en expertise. Ook jouw toegevoegde waarde als IT-dienstverlener daar waar het IT Security betreft is meteen duidelijk: jij bent immers de persoon die de de diagnose vast stelt én meteen met een oplossing voor de ontdekte problemen komt. 

 

Nulmeting

Zoals je in mijn blog van vorige week kon lezen is IT security één van de drie belangrijkste diensten die je als MSP kunt leveren. Het rapport dat je met behulp van RapidFire Tools maakt is echter niet alleen maar veiligheidsrisico's en zwakke plekken. Het voorziet je ook van ook alle informatie over de op het netwerk aanwezige applicaties, en de server- en desktopconfiguraties. Al die informatie krijg je bovendien in een overzichtelijk en makkelijk aan prospects (en klanten) presenteerbaar gepresenteerd document in een leesbaar document aangeleverd. Het is een volledige nul-meting voor je prospects.  

 

De strategie van RapidFire Tools is en blijft om de best in class assessment tools te bieden, die MSP's helpen kwetsbaarheden te identificeren en risico's te beperken. Daarnaast heeft het bedrijf de ambitie  ook incrementele omzet opportuniteiten bloot te leggen, die aan de hand van de gedetailleerde rapportages makkelijk zichtbaar worden. Kortom, een assessment tool die een MSP helpt bij het winnen van klanten, zien van opportuniteiten en inzichtelijk maken van risico's. 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map