Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
26 april, 2019

IT-uitgaven blijven komend jaar stijgen

Een overgrote meerderheid van de Europese organisaties zal het komende jaar evenveel of meer aan IT uitgeven in vergelijking met vorig jaar. Vooral kleinere organisaties geven nog een flink deel van hun budget uit aan hardware. Het einde van het pc-tijdperk is op de werkvloer bovendien nog lang niet bereikt.

We hebben niet te klagen over de economie, wat ook blijkt uit de optimistische verwachtingen in het bedrijfsleven. ICT-dienstverlener Spiceworks hield een uitgebreid onderzoek onder IT-inkopers bij meer dan 700 bedrijven in Europa en de VS. Ook daaruit blijkt dat de stemming positief is. De meerderheid van de organisaties verwacht de komende 12 maanden een grotere omzet te halen dan vorig jaar. De uitgaven aan IT zullen in lijn daarmee op peil blijven of stijgen.


state of IT
Verouderde infrastructuur vervangen
Bijna negen op de tien bedrijven verwachten dat hun IT-budgetten komend jaar zullen toenemen of op zijn minst gelijk zullen blijven. Bij ruim een derde van de bedrijven in Europa zal meer aan IT worden uitgegeven dan vorig jaar.


Er zijn natuurlijk verschillende redenen om in IT te blijven investeren. De belangrijkste is dat het noodzakelijk is om verouderde infrastructuur te vervangen. In Europa geeft maar liefst 65 procent van de bedrijven aan dat dit de belangrijkste reden is om te investeren. Opvallend is dat in Europa de focus op security groter is dan in de VS. Ook de veranderingen in wet- en regelgeving zijn in Europa een drijvende kracht achter IT-uitgaven. Dat is vooral te verklaren door het ingaan van de privacywetgeving GDPR/AVG.

Eigen hardware of cloud?
Hardware is het meest genoemde onderdeel waar IT-budgetten aan opgaan: 36 procent in Europa. Vooral kleinere organisaties besteden nog een flink deel van hun budget aan hardware, terwijl grotere bedrijven aangeven iets meer aan cloud toepassingen. Niet zo gek: grotere bedrijven zullen eerder geneigd zijn hun infrastructuur onder te brengen bij cloud providers.

Desktop nog dominant
Je hoort vaak zeggen dat het pc-tijdperk voorbij is, maar in Europa wordt nog altijd 18 procent van de hardware-uitgaven aan desktops besteed, evenveel als aan laptops wordt gespendeerd. Uit een eerder onderzoek van Spiceworks bleek dat in 68 procent van de bedrijven desktops nog altijd de belangrijkste computers zijn. Tablets en mobiele apparaten zijn vooral populair bij organisaties met 500 tot 1000 medewerkers. Nog grotere bedrijven geven significant meer van hun hardwarebudget uit aan security-oplossingen.

De cijfers zijn goed nieuws voor managed-service-providers. Veel bedrijven zijn het komende jaar van plan (een deel van) hun hardware te vervangen of te kiezen voor een lift and shift naar de cloud.

 

Dus MSP's. Whoop whoop, out of the box en into the cloud :)


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map