Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
24 april, 2018

ConnectWise IT Nation Londen 2018

Na IT Nation Orlando deed ConnectWise het organiseren van een groots evenement vorige week nog eens dunnetjes over in Europa. Twee dagen kennissessies over het runnen van een MSP en natuurlijk over de producten en ecosysteem van ConnectWise.

 

 ITNEUROP

 

Ecosysteem

Laten we even met dat ecosysteem beginnen. In Amerika waren we al onder de indruk van de breedte en diepte van het ecosysteem, waar nu heel snel een Europese versie van ontstaat. Meerdere van ‘onze’ vendoren waren er dan ook aanwezig bij IT Nation Europe, zoals Altaro, Acronis, Barracuda, ESETIT Glue en Rapidfire Tools, vendoren die stuk voor stuk sterke integraties met ConnectWise hebben op het gebied van zowel provisioning als billing.

 

Het thema en rode draad van het event: 'It’s all about the team'.

 

De CEO van ConnetWise, Arnie Bellini, verwoordde het mooi tijdens zijn keynote speech: “Als MSP’s zijn jullie dagelijks bezig met het aanleggen en onderhouden van de technische infrastructuur van de toekomst. De kennis en aanpak van jouw teams van medewerkers maken daarbij het grootste verschil."

 

Teamwork makes the dream work

Het vaststellen van de waarde van dat team brengt ons automatisch bij relevante vragen, over hoe die teams precies te structureren en hoe ze optimaal diensten te laten leveren in elke stap van de ‘customer journey’.

 

Typisch het soort vragen waar je in de hectiek van alledag (te) weinig bij stilstaat. Het grote voordeel van zo’n event van een paar dagen is dat het je de ‘mental space’ geeft over dat soort zaken na te denken: een soort van mini business retraite :).

 

Volgens Bellini zijn de bouwstenen van sterke teams innovatie, enthousiasme, strategie en cultuur:

  • Elke dag weer innovatief bezig zijn, en begrijpen dat 'change a way of living' is; 
  • Enthousiasme aanwakkeren en koesteren: zonder 'drive' komt immers niets voorwaarts; 
  • Een duidelijke strategie hebben: niet alleen melden wat het na te streven doel is, maar vooral ook 'how to get there'; 
  • De juiste cultuur bouwen en cultiveren, ofwel 'the way we do things here'. 

Allemaal ware woorden, maar ook open deuren: als ondernemer weet je dit natuurlijk allemaal al lang. De vraag is echter: doe je het ook? Want tussen weten en doen zit een groot verschil. Ook dat weten we allemaal ;). 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map