Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
26 februari, 2019

ISDN stopt ermee. Wat zijn de opties?

  FirmTel

Op 1 september a.s. stopt ISDN bij KPN en alle andere aanbieders. Dat is al sneller dan je denkt. Er zijn nog veel bedrijven die een andere oplossing nodig hebben voor het derde kwartaal. Wat zijn de opties? 

 

ISDN stopt
 
Die vraag krijgen we regelmatig van onze partners, met daarbij de vraag welke van de opties wij de beste vinden en welke oplossing we daar dan voor kunnen leveren. Hierbij een overzicht van de opties die wij zien, op volgorde van onze voorkeuren. 

1. VastMobiel

VastMobiel is beste optie naar onze mening omdat je hiermee volledig voorsorteert op de toekomst en overbodige investeringen voorkomt. 

 

In dit scenario kies je ervoor om je ISDN-apparatuur bij het grofvuil te zetten en vanaf dat moment je gehele bedrijfstelefonie enkel met mobiele toestellen in te richten.

 

Telefooncentrale functies (zoals wachtrijen, huntgroepen en uitbellen met een vast telefoonnummer) blijven gewoon beschikbaar. Medewerkers hebben echter in het vervolg alleen hun smartphone.

 

2. Hosted voice

Is volledig mobiel werken niet gewenst of haalbaar? Dan ligt de voorkeur bij hosted voice. De ISDN-apparatuur gaat dan nog steeds bij het vuilnis. Een telefooncentrale in cloud die met VoIP-toestellen op locatie via het Internet gekoppeld zijn, is dan het te prefereren scenario. 

 

Zo'n omgeving kan overigens ook 'hybride' werken: dus met zowel VoIP-toestellen voor de receptie en binnendienst als VastMobiel smartphones voor de buitendienst.

 

3. On premise telefonie

Moet de bedrijfstelefonie lokaal blijven draaien onder eigen beheer? Dan is het te overwegen om op een eigen server een nieuwe (open source) PBX in te richten die middels nieuwe VoIP-toestellen en een SIP Trunk de bedrijfstelefonie voortaan via het Internet afhandelt. 

 

Je moet dan natuurlijk wel zin hebben in de installatie en beheer van die omgeving en afdoende beveiligingsmaatregelen treffen. Integratie met smartphones is dan onmogelijk of op zijn best omslachtig en beperkt. Niet ideaal dus.

 

4. SIP trunking op bestaande ISDN-centrale

Een vierde optie die we zien is de bestaande ISDN-centrale (en toestellen) gewoon blijven gebruiken, maar via de centrale het belverkeer via SIP trunking voortaan via het internet afhandelen. 

 

Hoewel deze optie misschien aanlokkelijk klinkt, dienen de nadelen ervan niet onderschat te worden. Je blijft dan bijvoorbeeld zitten met 'oude meuk' die steeds moeilijker valt te repareren of uit te breiden. Werkt er iets niet dan betaal je waarschijnlijk de hoofdprijs voor ondersteuning. 

 

Tools en software

Doe-het-zelvers die de derde optie overwegen (on premise) kunnen aan de slag met gratis software van bijvoorbeeld Asterisk, FreePBX of Open PBX. Of je kiest voor een commerciĆ«le variant inclusief support.  Wij leveren hiervoor bijvoorbeeld 3CX.  

 

Voor de overige opties bieden we als sinds jaar en dag FirmTel. Recent heeft FirmTel haar platform fors uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en bovendien 4G-simkaarten toegevoegd op het netwerk van T-Mobile.

 

Daarmee is FirmTel helemaal klaar om je te helpen je klanten weg te migreren van ISDN naar  toekomstbestendige telefonie. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact op!

 

 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map