Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
7 juni, 2019

'Het traditionele partner kanaal gaat op de schop'

In de komende vijf tot tien jaar zal het aantal softwareproducenten exponentieel groeien: we gaan van 100.000 naar 10 miljoen bedrijven. Die enorme groei van het aantal technologie- en software bedrijven is wereldwijd. “Maar vooral in het Verre Oosten, in China en India, gaat het heel hard. Dat zijn de nieuwe ‘Valley’s,” meent Van Brugge.

 

“Al die partijen zoeken toegang tot de markt, klantengroepen en eindklanten die worden gevormd door de generaties 40 en 50 plus en millennials. Volgens cijfers van CompTIA - ’s-werelds grootste IT community waarvan ik sinds kort de ambassadeur in Nederland mag zijn - gaat die laatste categorie in 2024 driekwart van de channelbevolking vormen.”

 

Ander gedrag, andere benadering
Van Brugge: “Millennials kopen liefst online , 75 procent zegt dat te prefereren. Maar niet alleen de demografie verandert, ook de interactie onderling verandert en bestaande partnerprogramma’s moeten daarop worden aangepast. De indeling in ‘gold, silver en bronze’ is achterhaald en spreekt niet langer aan. Transactionele business is op zijn retour, er komen steeds meer alternatieven die de nieuwe generatie meer aanspreken.”

 

Lees verder in de ChannelConnect van Juni 2019. Op bladzijde 81.

 

Schermafbeelding 2019-06-07 om 15.12.14

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map