Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
2 april, 2019

Hebben MSP's gebrek aan cloud vaardigheden?

De belangrijkste remmer van cloud adoptie is volgens veel analisten een gebrek aan cloud vaardigheden en -ervaring. Wij zien dat ook. Ik schreef er al eerder over. (Multi) Cloud adoptie is ook niet eenvoudig. Het is complexe materie. Maar de kans bestaat dat de traditionele IT dienstverlener en- of moderne M(S)SP omzet laat liggen. Maandelijks terugkerende omzet welteverstaan. 

 

Want volgens Gartner zal naar schatting $1,3T aan IT-uitgaven direct of indirect worden beïnvloed door de verschuiving naar cloud, wat neer komt op dat 28% van de totale uitgaven in 2022 tegen 19% in 2018. Nu begrijp ik dat het allemaal wat abstract is. Zeker ook al die grote bedragen, maar 'it is really happening'. Als je niet in beweging komt dan mis je de boot .

 

Schermafbeelding 2019-03-25 om 11.08.22

Mooiste voorbeeld is de CRM markt. De grootste cloud verschuiving vóór 2018 deed zich voor in het domein van applicatiesoftware, met name aangedreven door marktleider Salesforce die nog steeds domineert. Bedrijven pakken een creditcard en nemen een abo. En het draait allemaal op AWS. Niet veel resellers of MSP's hebben hier van kunnen profiteren. Maar het is niet te laat.

 

Grote kansen voor MSP's - The Future is Hybrid.

Waarom is dat zo'n grote kans voor MSP's, eenvoudig in onze ogen. Jarenlang hebben IT dienstverleners geprofiteerd van het implementeren en onderhouden van lokale IT infrastructuren. Dus waarom zet je dan niet groots in om dat virtueel te gaan doen? Klanten gaan er hoe dan ook om vragen.

 

De grote public cloud partijen faciliteren tenslotte allemaal het ‘lift & shift’ principe. Wat niets meer en minder betekend dat je de on-premise omgeving oppakt en verplaatst naar één (of meer) publieke cloudplatform(en). Zo kun je jouw klanten laten profiteren van de schaal, security en prijs. Zolang jij de faktuur maar blijft sturen. Cees schreef er eerder over.

 

hybrid cloud

Of adviseer de ‘SaaS-route’ waarbij je in het door de klant gewenste tempo allerlei zaken die nu on-prem draaien naar de cloud migreert. Gaat de eindgebruiker dat nog te snel, vervang je bestaande applicaties door een cloud native versie. Wel tijdrovender en kostbaarder. Maar het is nog steeds binnen jullie vakgebied en klanten vragen erom. De future is wat ons betreft hybrid. Helemaal als er behoefte is aan lokale computing power. Dan kom je al snel op hyperconverge / edge computing achtige oplossingen uit. Daar later meer over. 

 

Onze visie is om MSP's te ondersteunen bij het benutten van deze kansen. Door het inzetten van o.a. een multi cloud-management platform waarbij jouw eindgebruikers de echte kracht van publieke en private cloud kunnen benutten zonder dat je als MSP perse gecertificeerd moet zijn op alle publieke cloud platformen. Eén geconsolideerd, white-labeled en multi-tenanted console waar on-premise en cloud-omgevingen van al je klanten in samen komen. Mooi toch!

 

Een beetje zoals 15 jaar geleden, toen we het MSP model introduceerde met Kaseya. Single pane of glass. Alle netwerken van je klanten in één overzicht. Mooie tijden waren dat... We zullen binnenkort weer roadshow starten waar we deze lange termijn strategie graag met jullie delen.

 

Wat ons betreft: Go hybrid en multi cloud...

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map