Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
9 juni, 2017

Heb jij een goed cloudaanbod voor het MKB?

Voor professionals is cloud al lang geen nieuw begrip meer. Maar hoe staat het midden en kleinbedrijf (MKB) er tegenover? En hoe kunnen IT-dienstverlener zonder cloud-offering het ijs betreden?

 

Hoewel gericht op de Amerikaanse small and midsized businesses (SMBs), kunnen recente resultaten van een CompTIA onderzoek ook interessante inzichten bieden in hoe aan deze kant van de grote plas het MKB er wellicht tegenaan kijkt. 

 

CompTIA.jpg

Bron: Research Report SMBs - CompTIA 

 

Om te beginnen het goede nieuws: volgens CompTIA geeft het MKB een "hoge prioriteit aan technologie". Het slechte nieuws: "Onder deze hoge prioriteit ligt een verlangen om te simplificeren."

Wij vinden dat overigens geen slecht nieuws, maar een opportunity!

 

Return on Investment (ROI)
Alhoewel uit het onderzoek blijkt dat de MKB-ondernemer gemiddeld genomen (erg) tevreden is over het rendement van zijn technologie-investeringen, is het daarom eens te meer interessant om te zien waar die technologie ROI dan tegen valt:

 • Doorlopende maintenance kosten / fees [41%]
 • Benodigde upgrades / ingebouwde economische veroudering [37%]
 • Personeelsuren om te draaien  / onderhouden [37%]
 • Vooruitbetaalde kosten / te duur voor wat je krijgt [36%]
 • Complexiteit / matige gebruikservaring [32%]
 • Onvoldoende features / mogelijkheden [30%]
 • Verwachtingen m.b.t. betrouwbaarheid niet waar gemaakt [29%]

De cloud maakt het leven simpeler en verbetert het technologierendement. En lost bovendien de hierboven genoemde issue op.  Het is daarom niet vreemd dat een cloud-offering verleidelijk is voor het MKB. 

 

Maar wat blijft er over van de traditionele IT-dienstverleners door deze paradigm shift? Zij kunnen:

 • Cloud negeren: ofwel je kop in het zand steken;
 • Een eigen cloud opzetten: dat zijn torenhoge kosten vooraf en dus een lange terugverdientijd;
 • Partneren met een Cloud Services Provider (CSP): een CSP die is gefocust op een sterke cloud-offering die ook nog eens vriendelijk is voor het IT-kanaal.

De MKB'er wil simpelere technologie, zodat hij zich kan richten op het verbeteren van de ervaringen van zijn klanten, in plaats van op 'technisch geneuzel'. Voor de IT-dienstverlener is dit waarschijnlijk niet veel anders. Met uitzondering van het technisch geneuzel dan :)

 

De uitdaging voor sommige IT-dienstverleners is dat hun MKB-klanten al op zoek zijn naar hun eigen CSP. Uiteraard zouden de meeste MKB'ers daar geen tijd aan moeten spenderen, maar hiervoor het advies inwinnen van hun IT-dienstverlener als 'trusted advisor'. 

 

Maar waar begin je als IT-dienstverlener zonder (uitgebreid) cloud-aanbod?

 • Stap 1: Verdiep je in wat een CSP zou moeten bieden. Bekijk bijvoorbeeld deze CSP Checklist eens. Kies vervolgens de CSP die bij je past.
 • Stap 2: Maak een plan van aanpak hoe cloud te pitchen aan het MKB. Iedereen die wel eens rond heeft gekeken bij de grote CSP's zoals Amazon, Microsoft en Google wordt misschien enthousiast van de race-to-the-bottom prijzen waarmee wordt geadverteerd. Duik je er echter dieper in, dan zal al snel blijken dat dit slechts het topje van de kostenijsberg is. Reden te meer om goed beslagen ten ijs te komen!

Portland levert Xterity als oplossing voor deze cloud-problematiek. Xterity is niet alleen een 'channel-only' CSP, maar maakt bovendien het management makkelijk van verschillende cloud-omgevingen van je klanten.


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Inschrijven

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map