Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
8 mei, 2018

Gratis anti-ransomware van Acronis

Acronis en Portland hebben al meer dan 15 jaar een relatie met elkaar. Vanaf het prille begin zijn we aan elkaar verbonden, en daar zijn we blij mee. Sterker nog, we worden steeds blijer. We kennen Acronis natuurlijk vanwege hun solide op back-ups gerichte productportfolio, maar er is meer. Zo is bijvoorbeeld een paar jaar geleden Acronis Ransomware Protection gelanceerd, een gratis product dat gebruikers tegen ransomware beschermt. 

 

De relevantie van ransomware 

Het is natuurlijk een logische stap dat Acronis enkele jaren geleden zijn back-up software uitbreidde met actieve bescherming tegen ransomware. Het adagium 'better be safe then sorry' is hier van toepassing. Als je de cijfers er op na slaat, is duidelijk dat ransomware zich razendsnel verspreid over de wereld. Volgens een rapport van NTT Security een groei van 350% in 2017!

 

Volgens de website van Acronis is er iedere 10 seconden een ransomware-aanval. Met Ransomware Protection levert Acronis een gratis softwaretool  die bewezen, krachtige bescherming biedt tegen ransomware zoals Petya, WannaCry en Osiris. Bovendien is het volledig compatibel met alle toonaangevende anti-malware oplossingen. Kortom, wat ons betreft veel meer dan alleen een marketingvehikel.

 

Acronis Ransoware Protection

 

Het belang van back-ups

Tegenwoordig kunnen we ransomware toevoegen aan het rijtje redenen om extra aandacht te schenken aan het maken van back-ups. Als je hardware er mee stopt, of er er gaat iets fout met je bedrijfskritische software, dan is het van essentieel belang dat je laatste back-up gelukt is. Zeker wanneer ransomware op brute wijze al je gegevens versleutelt, en er vervolgens een flink bedrag betaald moet worden om je data terug te krijgen – dat wil niemand meemaken. Back-ups zijn daarom onverminderd belangrijk, maar het maken ervan schiet er soms nog wel eens bij in. Beter is het om daarom te voorkomen dat de eigen gegevens überhaupt door kwaadwillende software versleuteld kan worden.

 

Antivirussoftware is een eerste laag bescherming, maar extra bescherming kan geen kwaad. Acronis introduceerde daarom in True Image Next Generation 2017 iets nieuws: Acronis Active Protection. Dit is het onderdeel wordt nu in de vorm van Acronis Ransomware Protection gratis wordt aangeboden.

Voor onze resellers fantastisch nieuws. Zeker die resellers die al True Image verkopen aan klanten. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie draait, neem anders contact op met Remco Schellinger. Bij Portland afgestudeerd op Acronis. Hij is bereikbaar op +31 (0)20 214 4503.

 

Happy Hemelvaart!

 

 

 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map