Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
3 mei, 2019

GFI en Portland. Time for change!

GFI is in 1992 opgericht door landgenoot Nick Galea die het jaren later niet geheel onverdienstelijk wist te verkopen. Toen ik Nick ontmoette op de CeBIT in mei 2003, voor de millennials onder ons ooit de allergrootste IT beurs ter wereld, werd de basis gelegd voor een zeer succesvolle en vruchtbare relatie die jaren heeft geduurd en waar we honderden IT resellers in de Benelux mee op weg geholpen hebben. Mijn dank gaat ook zeker uit naar de loyale partners van Portland. 

 

Maar aan alles komt een einde. Na een aantal keren verkocht te zijn, is GFI Software uiteindelijk in handen gekomen van een Texaanse miljardair die er met zijn Aurea Software wel raad mee weet. GFI Software wordt onderdeel van zijn 'Netflix of Software' visie en strategie. Ik schreef er vorig jaar nog over na mijn bezoek aan het jaarlijkse distributie event in Oostenrijk.

 

Time-For-a-Change-752x440Het werd mij al snel duidelijk tijds dat event dat er aan onze relatie van 16 jaar,en die van vele andere Europese distributeurs, een einde zou gaan komen. De CEO van Aurea is een man met een financiële achtergrond en, zoals hij zelf aangaf in een persoonlijk gesprek, hij graag software bedrijven koopt die hun sexiness verloren zijn en door venture capitalists een beetje aan de kant zijn geschoven. Vaak is de gemene deler dat er lange tijd geen innovatie heeft plaatsgevonden. Hij rolt ze op, consolideert waar mogelijk en knijpt de laatste euro's uit de organisatie. Het zij zo!

 

Natuurlijk is het vervelend om ze te zien gaan, maar tegelijkertijd kan ik mijzelf niet van de aandacht onttrekken dat het avontuur veel langer geduurd heeft dan ik ooit had durven dromen. Veel van onze klanten verlengen hun lopende licentie. Maar de ongebreidelde groei van public cloud gooit natuurlijk roet in het eten daar waar het een van hun beste lopende producten betreft, security voor lokale MS-Exchange servers.

 

En aan alles komt een einde. En zoals jullie van Portland gewend zijn bulken wij van de innovatieve oplossingen. On premises producten, hybride oplossingen of multi cloud management producten, want daar beweegt de markt toch naar toe. Allemaal met GFI Software vergelijkbare software producten.

 

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Kerio of GFI MailEssential, laat het me weten. Kijk eens naar MDaemon met haar Security Gateway. Bijna uit hetzelfde bouwjaar en still going strong. Zo ook Barracuda met een op MSP's gericht portfolio. Ik help je graag zoeken. Daar zijn wij goed in ! Zeker met onze Trading Desk leveren wij alles wat je nodig hebt. 

 

Bel je me als je vragen hebt? Ik ben bereikbaar op 020-2144000.

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map