Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
5 juni, 2018

Gekte op de Managed Services Summit 2018

Ondanks een tropisch warme dag namen zo'n 200 IT-dienstverleners en vendoren om vorige week dinsdag (29 juni 2018) naar het Novotel Amsterdam te komen, om de Nederlandse versie van de Managed Services Summit 2018 bij te wonen. Zeker 175 professionals en 25 vendoren waren aanwezig. 

 

Déjà Vu 

Zelf loop ik op dergelijke events altijd rond met een niet-aflatend gevoel van déjà vu. Zo was het in de sponsorruimte een aaneenschakeling van vendoren waarvan Portland er zeker een derde in onze markt geïntroduceerd heeft in de afgelopen 20 jaar. Een aantal van hen is inmiddels doorverkocht aan grote Venture Capitalists, gefuseerd met derden op zoek naar het grote(re) geld, of hebben de relatie met Portland verbroken omdat het ze niet hard genoeg ging. En toch is het allemaal aan het veranderen. 

 

De verandering is vooral te zien in de tot op heden zeer Amerikaanse verkooppraktijken. Ik zou gék worden als DGA van een modern MSP bedrijf. Je wordt de hele dag gebeld door verschillende software vendoren, die na het ontvangen van een grote zak vreemd geld ineens terugvallen op hopeloos verouderde verkoopstrategieën als bellen. Heel. Veel. Bellen. Er klinkt op evenementen ook altijd onvrede over de deze praktijken. Er zijn zelfs dienstverleners die erover denken een factuur voor de verloren uren te sturen. 

Interne Concurrentie 

Waar we nu mee te maken hebben is een steeds gekker wordende situatie: een 22-jarig ventje die de  DGA van een goedlopende IT dienstverlener gaat uitleggen dat zijn RMM product zo veel beter is dan die andere. Het verhaal ontstijgt echter het niveau van de features and benefits niet, en meer dan eens concurreren ze vaak, zonder dat ze dat weten, met producten uit dezelfde renstal met dezelfde suiker-oom, lees: Venture Capitalist. Zelf geloof ik niet meer in dit soort praktijken. 

 

IMG_1919-245493-edited

 

Dat de markt het ook wel gehad heeft met die manier van verkoop, werd ook duidelijk wanneer je keek naar de productsessies tijdens het evenement. Deze werden gewoon slechter bezocht dan de sessies die over de as van inhoud en relevantie zaten. Zo ook onze presentatie: dit keer was Portland gevraagd haar visie te presenteren over de wereld van Storage, in samenwerking met Gartner en Altaro

 

Schermafbeelding 2018-06-04 om 15.43.46

Ready, set, disrupt!

Ik denk dat het tijd is voor disruptie zowel het verkoopmodel als de Storage-industrie. Zoals jullie van Portland gewend zijn, zijn wij van plan daar weer het voortouw in te nemen. Het is erop of eronder in onze markt, dus ook wij zijn genoodzaakt scherp te blijven in 2018. Onze gedachten gaan uit naar blockchain-based oplossingen en verschuivingen in het kanaal. Het ouderwetse 2-tier model zit op de schopstoel, dat is mij wel duidelijk. Dat er verandering aan zit te komen zal nog duidelijker worden als de grote geldschieters hybride salesmodellen gaan introduceren. De vraag is niet óf het gaat gebeuren, maar wanneer.

 

Tot die tijd, happy selling!

 


 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map