Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
31 oktober, 2018

Forrester rapport: 'Economische impact van Connectwise platform'

De afgelopen twee jaar hebben wij zo'n tien blog artikelen geschreven over o.a. de noodzaak van het inzetten van een Professional Services Automation (PSA) tool voor MSP's. Hoe medewerkers productiever worden, processen geoptimaliseerd kunnen worden en dat alles om de winstgevendheid omhoog te gieren. Al die artikelen kun je teruglezen op ons blog.


Deze keer viel mijn oog op een onderzoeksrapport van Forrester van september 2018 opgezet in opdracht van Connectwise waar ik jullie ook graag deelgenoot van maak. Want deze bevat zeer waardevolle informatie, ik haal er een paar onderdelen uit. Kun je daarna zelf het document downloaden.

 

Het doel van deze studie is om lezers een kader te bieden om de potentiële financiële impact van het Connectwise-platform op hun organisaties te evalueren. Dus niet zo zeer inzoomen op de features en benefits. 

  Schermafbeelding 2018-10-30 om 14.12.15

* Forrester’s interviews with four existing customers and subsequent financial analysis found that an organization based on these interviewed organizations experienced benefits of $3.6 million over three years versus costs of $1.2 million, adding up to a net present value (NPV) of $2.4 million and an ROI of 194%.

 

 

 

In het onderzoek rapport wordt o.a. gerefereerd aan interviews met Amerikaanse TSP's (technology service providers), die voordat ze met Connectwise aan de slag gingen, de volgende drie grote uitdagingen gemeen hadden:

 

1. Op maat gemaakte legacy-systemen houden groei tegen.

Geïnterviewde organisaties gebruikten interne ticketing systemen die aanzienlijke software development inspanningen vereisten en niet geschikt waren voor organisatorische groei. 

 

2. Meerdere tools veroorzaakte verwarring.

Gebrek aan integratie tussen de tools resulteerde in informatiesilo's en onsamenhangende processen die de activiteiten vertraagden en bijdroegen aan een gevoel van chaos. 

 

3. Interne inefficiënties behandelde servicelevering.

Handmatige processen zoals het maken van offertes of het bijhouden van projectmijlpalen samen met beperkte integraties met andere leveranciers, beletten organisaties hun beste klantenservice. 

 

TEI-raamwerk en methodologie
Op basis van de informatie in de interviews heeft Forrester een Total Economic Impact (TEI) - raamwerk opgezet voor organisaties die overwegen om ConnectWise te implementeren. Het doel van het kader is om de kosten, baten, flexibiliteit en risicofactoren te identificeren die van invloed zijn op de investeringsbeslissing.

 

Portland helpt je graag verder. De afgelopen 10 jaar hebben we al meer dan 1000 bedrijven helpen transformeren van Break/Fix IT-dienstverlener naar Managed Service Provider.

 

Happy reading!

 

Download het onderzoeksrapport

 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map