Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
21 november, 2017

Exact Live & ERP voor MSP

  MSP Event

Met als thema 'Try Tomorrows Tech' organiseerde Exact software vorige week een groots event in Utrecht: Exact Live 2017. De opkomst was indrukwekkend, bijna zesduizend aanwezigen kwamen dit jaar naar de Jaarbeurs om te zien en horen wat Exact te bieden had. Ik was er ook bij en zag grote kansen voor MSP's. 

 

phill robinson-578627-edited.jpgExact CEO Phill Robinson staat voor het reusachtige presentatiescherm 

 

Exact Live voelde in alle opzichten aan als een on-Nederlands event. Het grootse gevoel begon al zodra ik binnen kwam en het imposante presentatiescherm zag. Zonder twijfel één van de grootste schermen die ik ooit heb gezien. Bovendien nam er voor dat enorme scherm een zeer interessante groep sprekers het woord. Zoals je van Exact mag verwachten, werd er natuurlijk ook geracet. Speciaal voor dit event was er een virtueel circuit gebouwd rondom het hoofdkantoor van Exact in Delft. Uiteraard was onze nationale raceheld Max Verstappen ook op het podium te vinden, maar niet voordat hij live het viruele circuit had getest!  

Centrale marktplaats - maar waar zijn de Managed Service Providers?

Na drie uur presentaties in de grote zaal werden de aanwezigen losgelaten op de centrale marktplaats. Op die marktplaats waren vooral producten en diensten te vinden die keurig netjes in lijn liggen met de software die Exact van oudsher levert. Je trof er dus alles aan wat te maken wat in her verlengde ligt van ERP, CRM en HRM software, de drie pijlers waar Exact al 33 jaar mee aan de weg timmert. In die 33 jaar hebben ze in Nederland zo'n 300.000 bedrijven klant gemaakt, met daarnaast nog 4500 acountantskantoren die met Exact de administratie beheren van hun achterban. Ook zijn ze klaar voor de toekomst, want er zijn al 214.000 bedrijven die de cloud-oplossing Exact Online gebruiken. Dat zijn cijfers zoals je ze maar zelden ziet in het Nederlandse IT-landschap, wat ook meteen verklaart waarom het hele event zo'n on-Nederlandse flair had.

Hoe kun jij daar als MSP van profiteren?

Een week geleden schreef ik over IT Nation van Connectwise. Waar het allemaal draaide om ERP voor MSP's. In mijn ogen een soortgelijk event maar dan met duizenden MSP's onder de aanwezigen. Ik heb op Exact Live gesproken met Phill Robinson, de nieuwe CEO van Exact, over de fantastische mogelijkheden die ik zie op een event als Exact Live voor MSP's: Exact is ERP voor het MKB, MSP's zijn traditioneel de bedrijven die het MKB voorzien van kantoorautomatisering. Er liepen op Exact Live duizenden MKB'ers rond, die allemaal te maken krijgen met Ransomware aanvallen, GDPR compliancy, de transitie van on premise naar cloud. Als er ergens een plaats is waar je als MSP makkelijk in contact kunt komen met MKB'ers die misschien wel precies op zoek zijn naar wat jij ze kunt bieden, is het dus op een event als Exact Live. Dat kan dus maar één ding betekenen: oppertunity voor MSP's.  

 

Hoewel lang nog niet genoeg, stonden er een aantal MSP's op de Centrale Marktplaats van Exact Live, zoals bijvoorbeeld CUBE, die Exact Synergie koppelen met allerlei gerelateerde oplossingen. Maar er zijn talloze andere MSP's die niet zouden misstaan op zo'n event. Wat mij betreft is het een dikke aanrader voor MSP's om volgend jaar een eigen standje te hebben op de Centrale Marktplaats van Exact Live. Wie weet wel met Portland samen? Let's join forces...

Mocht je nieuwsgierig zijn, weet je me te bereiken: 079 2047020. 

 

 

 

 

Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map