Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Bruno J. Russell
23 februari, 2018

Disaster recovery-plan ook in MKB noodzakelijk

We horen steeds vaker over cyberaanvallen die hele bedrijven platleggen. Denk maar aan de cyberaanval die vorig jaar zomer twee containerterminals op de Rotterdamse haven stillegde. Opeens vielen kranen stil en bleven containers boven de schepen bungelen. Dit soort catastrofes treft niet alleen grote bedrijven, maar ook steeds vaker het MKB. 

 

Bereid je klant voor op cyberaanvallen

MKB-ers houden over het algemeen weinig rekening met uitval van systemen. Ze zien brand of inbraak als een risico, maar ze denken onvoldoende na over de kans dat ze worden getroffen door ransomware of een hack, waardoor ze niet meer bij hun data kunnen. Dat is niet zo vreemd, want de afhankelijkheid van ICT was tot een decennium geleden in de meeste MKB-bedrijven nog niet zo groot. Natuurlijk, bedrijven hadden e-mail, een boekhoudapplicatie en een klantendatabase, maar er waren genoeg work-arounds waardoor processen niet volledig stil kwamen te liggen als er één van deze applicaties even niet toegankelijk was.

 

Hoe anders is dat tegenwoordig? ICT is in iedere organisatie een bedrijfskritische functie geworden. Dat betekent dat MKB-ers zouden moeten nadenken over business continuity en disaster recovery. In de praktijk gebeurt dat nauwelijks. De meeste bedrijven implementeren de standaard securitymaatregelen en kiezen – vaak vooral op prijs – een back-up oplossing. Ze bereiden zich niet of nauwelijks voor op hoe ze moeten handelen als er daadwerkelijk wat gebeurt.

 

Construction-1080x675

Disaster Recovery-as-a-Service

Juist op dit vlak kan een reseller zich onderscheiden. MKB-ondernemingen nemen ICT steeds vaker af als dienst. Ze kijken dan ook helemaal niet op van Business Continuity- en Disaster Recovery-as-a-Service. Help je klanten bij het ontwikkelen van een business continuity strategie. En maak samen een plan hoe te handelen op het moment dat je de back-up daadwerkelijk nodig hebt. Ondernemers zijn gewend zich te verzekeren tegen brand en inbraak. Verzekeringen tegen cyberrisico’s zijn in opkomst, maar nog lang niet ingeburgerd. Denk na over welke rol jij als ICT-partner kunt spelen op dit gebied.

 

Wij doen er alles aan om jou te ondersteunen op dit gebied. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de back-up oplossingen van Acronis. Deze software vergemakkelijkt niet alleen het maken van de back-up van een virtuele machine, maar biedt ook veel gebruiksgemak én snelheid als je die back-up onverhoopt moet terugplaatsen. 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map