Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
31 mei, 2019

Dienstverleners versus mkb-ondernemers: de kloof kán gedicht worden.

Onder deze titel maakte Jort Kelder vorige week, op het This is IT event van ChannelConnect, meteen het grootste probleem duidelijk in de relatie tussen mkb’er en IT-dienstverlener. Volgens hem begrijpen de beide kampen elkaar niet, vooral door het gebruik van een niet te doorgronden vak jargon.

 

Dit al dan niet bewust ingewikkeld maken leidt tot een barrière waardoor dienstverleners niet in staat zijn echt te doorgronden wat de klant wil. “45 Procent van ondernemers is ontevreden over de laatste IT-implementatie.” Redelijk schokkend.

 

Schermafbeelding 2019-05-31 om 14.40.28

 

Nu loop ik alweer een tijdje rond in de wereld van de ICT dienstverlener. Zo'n 25 jaar inmiddels, en ik kan me inderdaad niet van de aandacht onttrekken dat onze wereld continue wordt overspoeld met een niet aflatende stroom aan acroniemen. Steeds weer verzinnen we er een zooi bij. Ik begrijp zelf zo langzamerhand zelf ook niet meer waarom we het zo nodeloos complex maken voor de MKB'er.

 

Wat ik wel weet is dat deze ICT dienstverlener veel kan en moet doen aan de juiste vertaalslag. En om deze vertaalslag te kunnen maken zullen ze zelf eerst heel goed momenten kijken naar de eigen onderneming. Daar werd de Portland presentatie verzorgd door Connectwise. Een mooi voorbeeld hoe je je dagelijkse werkzaamheden als IT specialist zelf kunt vereenvoudigen. Alles wordt As-a-service anyways. Klanten gaan er om vragen. Connectwise biedt het alles overziend platform voor MSP's.

 

En dan heb ik het niet over het oprukkende geweld van onder andere AWS of Google. Zo ook Azure timmert lekker aan de weg. De vraag is wanneer de MKB'er zelf heft in eigen hand gaat nemen en zijn eigen IT zo bij elkaar klikt. Wel op basis van vaak onbegrijpelijk vakjargon, dat dan wel :) Ik schreef daar al eerder over.

 

Ik denk dat de rol van de MSP of ICT dienstverlener blijft. Al is het alleen al omdat de gewone gemiddelde ondernemer geen zin heeft in het ontrafelen van al die acroniemen. Er zal altijd iets van lokale infrastructuur beheerd moeten worden. En als de public cloud erin gemixed gaat worden, zullen diensten als multi cloud management en cloud cost control een interessante extra inkomsten stroom gaan worden. Is toch fijn voor- en binnen het van domein- van de IT dienstverlener.

 

Happy weekend allemaal!

 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map