Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
3 oktober, 2017

De PSA markt. Buy, build or integrate

Mijn oog viel deze week op een blog van Joe Panettieri de Managed Service Provider (MSP) markt in de United States nauwgezet in de gaten houdt. Sowieso een aanrader om te volgen als je actief bent in het MSP domein.

Joe Panettiere.jpg

In deze editie schrijft Joe specifiek over de vijf grootste MSP platform providers in het MKB segment i.c.m. hun Professional Services Automation (PSAoffering. Onder andere Continuum neemt hij onder de loep waarbij hij opmerkt dat zij op dit moment de enige Remote Monitoring en Management (RMM) leverancier is zonder zelf gebouwde PSA oplossing zoals partijen als Autotask en Connectwise. En dan heb je nog Kaseya en SolarWinds MSP die ervoor gekozen hebben om een bestaande PSA fabrikant te kopen. Al deze vendoren zijn door Portland kort na inceptie naar de Benelux markt gebracht, sinds 2004.

 

Interessant om te lezen dat Autotask en ConnectWise aanwezig zijn op het jaarlijkse Continuum Navigate event in het op dit moment in rouw verkerende en totaal lamgeslagen Las Vegas. Beide platformen hebben integraties gepland staan met Continuum. Dat is zeer goed nieuws voor Portland, maar zeker ook voor onze duizend plus MSP klanten. Overigens heeft de CEO van Continuum gisteren in een persoonlijke brief aangegeven dat zijn team en bezoekers ongedeerd zijn. Gelukkig. 

 

Er zijn echter nog PSA spelers in het veld die de moeite waard zijn om hier te noemen, waaronder Computicate waamee Portland onlangs een distributie contract getekend heeft, Computicate is opgericht door Martijn van der Schaaf, ook oprichter eigenaar geweest van een zeer goed lopende MSP. Het behoeft geen verdere uitleg dat hij als geen ander begrijpt wat het betekent om je business als MSP goed te runnen.

 

Het is duidelijk dat vendoren binnen het MSP domein eindelijk het nut van het ECO-systeem denken beginnen in te zien. Precies in lijn met onze MSP strategie. Of zoals Joe het noemt:

 

The Switzerland approach: Play with all the key players, and integrate with some of the newer names”.


Of je nu op zoek bent naar een allesomvattend platform of point solutions die op hun beurt weer integreren met deze grote spelers, MSP’s kunnen rekenen op Portland's onafhankelijke advies over de juiste keuzen op het gebied van PSA, RMM of welke MSP oplossing dan ook. 


Ik kom graag persoonlijk langs. Je kunt mij bereiken op 0792047020. Dan heb je mij direct te pakken op mijn Firmtel vast-mobiel nummer :)


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map