Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
6 juni, 2017

De API-fication van de (MSP) software industrie en de ultieme klantbeleving

  MSP

Zes jaar geleden schreef, Silicon Valley investeerder en de man die aan de basis stond van browsers Mosaic en Netscape, Marc Andreessen, een artikel in de Wall Street Journal Why Software Is Eating the World. Simpel samen te vatten met het idee dat ieder bedrijf een softwarebedrijf moet worden. Dit kun je zien als bedreiging, maar zeker ook als kans. Leuk om terug te lezen hoe Andreessen dat destijd zag en hoe ik anno 2017 denk zich dat dit zich verhoudt tot de wereld van de Managed Service Provider’s (MSP’s).

 

Nieuwe generatie software bedrijven
Als bedrijf dien je ervoor te zorgen dat je niet het volgende lokale taxi- of hotelbedrijf bent dat weggevaagd wordt door bedrijven die - in de geest van wat Andreesen - als software bedrijf zijn gestart. Ik ben van mening dat je hier wel degelijk invloed op kunt uitoefenen. De realiteit is dat de ingekakte gevestigde orde volledig is disrupted. Een goed voorbeeld van ‘nieuwe’ bedrijven die in essentie op software zijn gebouwd zijn Uber en Airbnb. 

Mobile business-869325-edited.jpeg

Leuk om even terug te kijken naar de situatie van 2011. Amazon was 10 jaar aan de weg aan het timmeren, de iPhone bestond vier jaar, de App store was in zijn derde levensjaar (met een omzet van $ 2,5 miljard). Facebook had 845 miljoen gebruikers, Netflix deed zo’n 2 miljard uur aan content (per kwartaal) en Uber bestond net aan twee jaar.

Uber
Laten we inzoomen op die laatste. Op dit moment het grootste taxibedrijf ter wereld, en dat in nog geen 8 jaar tijd! Uber omarmde vanaf de start alle laatste technologie en gelooft in de nieuwe realiteit van mobiel. Uber creëerde hun platform met in het achterhoofd dat ieder persoon, zowel bestuurder als klant, een ‘connected computer’ in zijn binnenzak heeft. Hiermee creëerde het bedrijf ‘het nieuwe normaal’ en bracht mensen samen op een manier die nooit eerder was bedacht of gerealiseerd.

Uber bezit geen auto's. Zij hebben ook geen chauffeurs direct in dienst. Het ecosysteem rond de Uber-ervaring is hun primaire asset en differentiator. Om die ervaring te kunnen leveren, passen ze bestaande technologie nauwkeurig toe. Als je kijkt naar de technologie componenten van de - intussen wereldberoemde - app van Uber wordt duidelijk dat het bedrijf honderd procent vertrouwt op andere platform- en technologiebedrijven.

  • de infrastructuur draait volledig op Amazon;
  • de kaarttechnologie wordt geleverd door Google Maps in de vorm van een API, waardoor chauffeurs altijd de snelste routes nemen en de gebruiker altijd weet waar hij of zij is;
  • de messaging stack wordt geleverd door op API’s gebaseerde Twilio, zodat de gebruiker een sms krijgt wanneer de chauffeur is aangekomen;
  • de e-maildienst om berichten als ontvangstbewijzen naar gebruikers uit te sturen is gebouwd op SendGrid API's.


Door deze technologie over te laten aan specialistische bedrijven die deze diensten als hun core-business beschouwen, kan Uber zich volledig richten op de klantbeleving.

Om wereldwijd de beste producten en diensten voor MSP’s te selecteren reis ik veel en dan gebruik ik waar mogelijk Uber, uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat die klantbeleving ongekend goed is.

uber-application.jpgUber app o.b.v. API’s 

Waarin is Uber een voorbeeld voor MSP’s?
De gemiddelde MSP zal geen Uber worden. Daar kunnen we kort in zijn denk ik, maar MSP’s kunnen wel de filosofie van Uber volgen. Hoe dan?

  • Spendeer zoveel mogelijk tijd aan de klantbeleving;
  • Neem abonnementen op softwareoplossingen die de klantbeleving faciliteren.

Kijk naar het MSP portfolio van Portland. Alle oplossingen zijn door mij persoonlijk geselecteerd. Ik kijk vooral naar de mogelijkheid om ze onderling naadloos met elkaar te laten integreren. Bijvoorbeeld NinjaMSP, ITGlue, Teamvier en Webroot, die naadloos integreren d.m.v. API’s. Connectwise, ITGlue, Acronis en ESET, allemaal product bundels die het leven voor MSP’s zoveel makkelijker maken en de mogelijkheid bieden veel meer tijd te spenderen aan klanten. Van het bewust maken van potentiële of bestaande klanten tot het sturen van een factuur voor de geleverde dienst. Allemaal gekoppeld en geleverd door gespecialiseerde technologie bedrijven.

 

Ik ga graag in gesprek over hoe jij dat ziet en waar Portland verder het leven van jou als MSP kan verbeteren. Vooral de, op API gebaseerde, diensten bundels die wij aanbieden. Dus... shoot me an email whenever you like, ik ben benieuwd naar jouw mening!


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Inschrijven

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map