Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
13 juni, 2017

De 4 essentiële redenen voor MSP’s om IT Automation te omarmen

Al eerder schreef ik over de introductie van de Kaseya Virtual System Administrator alweer zo’n 12 jaar geleden. Destijds de eerste aanzet naar IT Automation. Voor de early adaptors het startschot om hun break fix operatie om te bouwen naar het Managed Service Provider (MSP) model. Zo behoorde de volatiliteit van break-fix services-omzet al snel tot het verleden en wisten Midden en Kleinbedrijf (MKB) eindklanten precies waar ze aan toe waren daar waar het hun maandelijkse of jaarlijkse IT kosten betrof. Iedereen blij...

Sindsdien wordt de markt overspoeld met hard- en software vendoren die zich met volle overtuiging lijken te richten op deze smalle (MSP) vertical, wel een markt die wereldwijd zal groeien tot $ 193 miljard in 2019 volgens Channele2e. De rek is er dus nog lang niet uit.

 

Hoe je het ook bekijkt, het transformeren van een break-fix IT reseller naar het model van een MSP kan zeer lucratief zijn. Het kiezen voor de juiste RMM en- of PSA leverancier en daarmee het automatiseren van terugkerende IT kerntaken levert heel veel voordelen op.

 

Wat betekent IT Automation op lange termijn:

  • kostenreductie
  • efficiëntie verbetering
  • versnelde bedrijfsgroei
  • hogere winstgevendheid

 small omzet stijging.jpg

Kostenreductie

Om een succesvolle MSP operatie te kunnen runnen, moeten de uitgaven goed onder de loep worden genomen. Zeker nu de concurrentie in de MSP-industrie steeds groter wordt. Om prijsvriendelijk te kunnen concurreren, moeten de kosten van de operatie laag zijn. Dit betekent vaak dat MPS’s met beperkte middelen moeten werken, waaronder minder medewerkers. IT-automation kan deze kloof overbruggen, waardoor MSP's meer kunnen doen met minder mensen.

 

Efficiëntieverbetering

Wanneer herhalende, maar noodzakelijke operationele taken worden verplaatst van mens naar machine, is de kans op fouten veel kleiner en kunnen de bekwame medewerkers vrijgemaakt worden om hun geavanceerde kennis en expertise toe te passen op projecten. Of aanschuiven aan tafel als de geoutsourcete CTO of CIO. Zo ontstaan er weer kansen op meer up- en cross-sell van andere diensten en producten.

 

Versnellen groei

Een van de beste eigenschappen van IT-automation is dat het volledig schaalbaar is. Aangezien de zakelijke behoeften en de eisen van de klant fluctueren, biedt IT automation de mogelijkheid om snel diensten aan te passen of op te schalen waar nodig. Met automatisering hoef je je geen zorgen te maken over het inhuren van extra personeel. Dit zorgt voor duurzame groei zonder extra kosten.

 

Winstgevendheid

Wanneer een MSP gebruik maakt van software die IT automation mogelijk maakt, zal de daaropvolgende kostenbesparing fors zijn en winstgevendheid stijgen. Door efficiëntie verbetering kun je de concurrentie beter en sneller af zijn en dus nieuwe klanten werven. Door IT Automation ben je in staat dezelfde of betere diensten te leveren tegen vergelijkbare of zelfs lagere prijzen, zo kun je je snel onderscheiden van andere IT dienstverleners.

 

Al 19 jaar zoek ik naar producten en diensten die het leven van IT dienstverleners makkelijker maakt. Portland denkt graag mee, ook op de business laag van jouw bedrijf. Wij hebben tenslotte al meer dan 1000 resellers helpen transformeren naar het MSP model in de afgelopen jaren….

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map