Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
16 maart, 2018

Continuum European Partner Day 2018

Afgelopen woensdag cityhopten George en ik naar Londen voor de European Partner Day 2018 van Continuum. In dit blog een verslag. 

image london

Wat is er zo bijzonder aan Continuum?

Voor wie Continuum nog niet kent: het is een snelle groeier in de MSP-sector, die zich heeft ontwikkeld van RMM-leverancier tot een partij die het outsourcen van NOC-, SOC- en helpdesk-diensten mogelijk maakt. 

 

Remote Monitoring and Management (RMM) is alles behalve nieuw. Portland introduceerde al weer ruim tien jaar geleden verschillende RMM-toepassingen in de Benelux zoals Kaseya en GFI MAX (nu Solarwinds). Op dit moment voeren we Connectwise Automate (voorheen Labtech). 

 

Een belangrijke vraag is dus wat Continuum toevoegt in deze volwassen RMM-space. Het antwoord daarop is: de mogelijkheid om je eigen Network Operating Center, Security Operating Center en zelfs helpdesk geheel of gedeeltelijk te outsourcen aan Continuum. Voor een vast bedrag per device per maand. Dat is een Big Deal

 

De impact van het kunnen outsourcen van al die diensten is significant. Van verschillende Continuum partners in Londen kregen we te horen dat de mogelijkheid tot outsourcen zeer goed van pas komt in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • Opschalen van je organisatie, zonder extra medewerkers te hoeven aannemen;
  • Winstgevender maken van je organisatie door kosten te besparen op (bepaalde) helpdeskdiensten;
  • Tijdelijke capaciteit toevoegen aan projecten;
  • Service levels uitbreiden van 9/5 naar 24/7. Het viel ons daarbij op dat veel Engelse partners reguliere kantooruren zelf afhandelen en daarbuiten outsourcen naar Continuum, om zodoende toch de 24/7 SLA winstgevend aan klanten te kunnen leveren.
  • Snellere go-to-market met een MSP-propositie, tegen lagere kosten dan deze zelf van de grond af aan opbouwen.
  

image_michael georgeContinuum CEO Michael George over de security opportunity tijdens de European Partner Day 2018

 

Andere interessante 'take home messages'

Tijdens de presentaties was er veel aandacht voor de security opportunity, met volle slides over het toenemend aantal cyberbedreigingen en de exploderende kosten voor het MKB wanneer die er door wordt getroffen. Continuum speelt op deze trend in, door SOC-services aan te bieden die je als IT-dienstverlener aan je MKB-klanten kunt verkopen maar vervolgens operationeel kunt uitbesteden aan Continuum. 

 

MSP's winstgevender door gebruik van Master MSP

Continuum wordt in Amerika gezien als een 'Master MSP': een groothandel voor MSP-diensten die MSP's weer kunnen doorverkopen aan hun MKB-klanten. Op het eerste oog is een dergelijke constructie niet aantrekkelijk voor MSP's, de Master MSP moet namelijk ook betaald worden en dat kost marge.

 

Maar schijn bedriegt. Een uitgebreid onafhankelijk onderzoek door Service Leadership, een Amerikaanse autoriteit op het gebied van financiële performance van MSP's, toont namelijk aan dat Continuum partners (veel) hogere bruto- en nettowinstmarges behalen dan MSP's die het allemaal zelf moeten doen. De marge van de Master MSP zelf gaat dus niet ten koste van de marge van de MSP. Onder meer vanwege de schaalvoordelen die de Master MSP kan realiseren. 

 

Het onderzoek gaat uitgebreid in op deze en andere financiële aspecten van het gebruik van een Master MSP.  Een echte aanrader voor elke DGA!

 

Succesvolle gewoontes

Op de Continuum Partner Day kwamen ruim 250 -voornamelijk Engelse- partners af. Stuk voor stuk zowel IT-dienstverlener als -ondernemer. Het mag geen verrassing heten dat er ook ruimschoots aandacht werd besteed aan bedrijfskundige inzichten om onderneming en ondernemer nog beter te maken.

 

image bob kocis

Continuum CRO Bob Kocis tijdens de European Partner Day 2018.

 

Zo werd er uitgebreid stilgestaan bij de levenslessen van Bill McDermott, de CEO van SAP. Niet de minste natuurlijk, want SAP is momenteel het grootste bedrijf ter wereld dat uitsluitend zakelijke software verkoopt.  Lessen op het gebied van sales, motivatie en leiderschap passeerden de revue evenals een videoboodschap van McDermott speciaal voor de aanwezigen. De lessen kun je allemaal nalezen in zijn boek Winners Dream. Toegevoegd aan mijn boekenlijst voor de vakantie ;)

 

Met duizenden wereldwijde partners weet Continuum op basis van eigen ervaring uiteraard ook veel te vertellen over de best practices van succesvolle MSP's. Wat alle meest succesvolle partners met elkaar gemeen hebben, staat beschreven in het gratis e-book 7 Habits of Highly Successful IT Service Providers. Doe er je voordeel mee!  

 

 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map