Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
19 april, 2019

Consumerization van software: wie trekt zijn creditcard?

De tijd dat de IT-afdeling voorschreef welke software medewerkers moesten gebruiken, ligt allang achter ons. De consumerization van software bezorgt menig inkoper grijze haren. Wat willen ze nú weer? En wie verlost me van het gedoe met betalingen, abonnementen en licenties?

Je zult als MKB-bedrijf maar net een aantal millennials hebben aangenomen. Niet alleen willen ze het liefst hun eigen devices meenemen naar kantoor en dwingen ze je tot een BYOD-beleid, ze menen ook te mogen bepalen met welke software ze hun dagelijks werk doen. "Als ik geen Dropbox mag gebruiken, ga ik wel ergens anders werken." Ikschreef daar vorige week al over.

En geef ze ongelijk. Waarom zou je je nog laten belemmeren door de producten waar organisaties als gewoontedieren al tientallen jaren mee werken terwijl er aantrekkelijke alternatieven zijn? Waarom willen medewerkers, heus niet alleen millennials trouwens, zelf kiezen met welke software ze werken?

 

toolset IT

Betaalbaar en gebruiksvriendelijk

Ze zijn gewend thuis met applicaties als Dropbox te werken. Of bij hun vorige baas gebruikten ze Slack en HubSpot en halen hun neus op voor oudbakken alternatieven. Het zijn gebruiksvriendelijke apps die dankzij opslag in de cloud de mogelijkheid bieden om overal vandaan te werken.

 

Fabrikanten spelen handig in op het verlangen naar alternatieven die voor consumenten betaalbaar en eenvoudig in gebruik zijn. Zo maakt Google studenten al warm voor G-Suite en weet Salesforce precies wie ze in een organisatie moeten bewerken om hun product aan te bieden. Amazon lift ondertussen lekker mee op dat succes, omdat het draait op het AWS-cloudplatform.

Bonnetje appen
Zo ontstaat er een tsunami aan softwareoplossingen die medewerkers gaan afdwingen bij hun werkgever. Experts schatten dat er de komende jaren wereldwijd wel een miljoen producten voor in aanmerking komen.

Als CEO of CIO moet je wel heel sterk in je schoenen staan om te zeggen: daar beginnen we niet aan. Medewerkers zijn niet alleen uitstekend op de hoogte van de laatste software, ze weten ook hoe ze eraan kunnen komen. "Ik regel het zelf wel. Naar wie moet ik het bonnetje appen?" Als inkoper van IT-middelen krab je je toch even achter de oren als je dat hoort.

 

En het inkopen van softwarelicenties en cloudapplicaties is al zo'n tijdrovende en inefficiënte klus. Steeds meer bedrijven laten dit dan ook op één centrale plek verzorgen. Bij een partij die voordelig kan inkopen en die je alle zorgen rond inkoop uit handen neemt. 

 

Dat doen wij al een aantal jaren. De Portland Trading Desk neemt dat allemaal uit handen. Uitproberen? Email aan trading@portland.eu is voldoende!

 

Tot snel!


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map