Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
14 november, 2017

ConnectWise IT Nation 2017, Portland doet verslag

Vorige week was Portland te gast op het grootste MSP event ter wereld: IT Nation 2017. ConnectWise heeft veel indruk op me gemaakt. Hieronder lees je waarom. 

 

It takes a team

In eerste instantie is de schaal imposant: meer dan 3500 aanwezigen, 190 kennissessies, en 113 vendoren die allen onderdeel zijn van het  ecosysteem van ConnectWise. Sluit het geheel af met een fantastisch feest in een de afgehuurde Universal Studios, en je hebt een aardig idee van hoe groots IT Nation 2017 was.

 

Naast grote getallen stond IT Nation ook bol van de grote ideeën. ConnectWise CEO Arnie Bellini begon zijn keynote door te kijken naar het uitgekiende ecosysteem van ConnectWise, en dat te combineren met wat hij een technologie-canvas noemt. Dit canvas is een matrix van IT-deelgebieden die allemaal van toepassing zijn op de dagelijkse praktijk van een MSP. Zijn advies aan alle MSP’s in de zaal: om per technologie in het canvas teams te creëren die zich in een specifieke technologie specialiseren, en vervolgens onderling samenwerken. Het thema, it takes a team, kwam steeds weer terug.

 

Connectwise IT Nation 2017

Groot nieuws

Uiteraard geen jaarlijkse conferentie zonder grote aankondigingen. Zo was Nirav Sheth van Cisco aanwezig om de (eerder aangekondigde) samenwerking tussen Cisco en ConnectWise, onder de naam ConnectWise Unite, kracht bij te zetten. Ander groot nieuws was de omarming van Amazon Web Services, binnenkort dus allemaal centraal te managen met ConnectWise.

 

Dankzij de samenwerking met Cisco zijn MSP’s in staat om Cisco Spark, Meraki, Umbrella en Stealthwatch Cloud vanaf één locatie te beheren. Dit is goed nieuws als je het mij vraagt. Nu kan een MSP Cisco niet alleen leveren, maar ook vanuit één console onderhouden, monitoren en gecombineerd factureren.

 

Connectwise UNITE in samenwerking met Cisco

Mooie kansen

Samen met Mark Leferink van ICT Spirit, een grote MSP uit Haaksbergen, was ik zeer verrast dat er maar weinig MSP’s uit de Benelux aanwezig waren bij IT Nation dit jaar. Een betere kans om met vakgenoten van over de hele wereld te praten over de business is er niet, en dan heb ik het nog niet eens gehad over die 113 vendoren, die allemaal onderdeel zijn van het ecosysteem! Allemaal relevante zaken voor IT dienstverleners, waar niet veel andere bijeenkomsten aan kunnen tippen. 

 

Voor mij is het duidelijk. ConnectWise gaat het de competitie nu wel heel moeilijk maken. De enige concurrent die in de buurt komt is Autotask, die vanwege de fusie met Datto voorlopig bezig zal zijn met intern de boel op orde krijgen. Het was natuurlijk een dankbaar onderwerp van gesprek, die fusie. Er werden uiteraard ook veel grappen over gemaakt. Zo noemde CEO Arnie Belinni het nieuwe bedrijf gekscherend DattoTask. De leukste woordgrap wat mij betreft: “Why autotask if you can connect wise!”

 

Mooi detail is dat Datto, als een van de zes DRaaS oplossingen in het ecosysteem, een eigen standje had bij IT Nation. Of ze er volgend jaar ook weer bij zijn, valt maar te bezien.

 

Portland neemt PSA zeer serieus, dat doen we al jaren. Het is wat ons betreft hét beginpunt voor MSP’s  en ConnectWise biedt het meest complete portfolio van dit moment tegen een hele scherpe prijs. Wij zijn daarom verheugd met al dit nieuws. 

 

Meer informatie? Surf dan eens naar onze ConnectWise-pagina


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map