Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
17 mei, 2019

Connectwise en Ransomware. Het kan de beste overkomen!

Het kan de beste overkomen, een ordinaire ransomware attack. Pokdalige tieners of berekenende criminelen die op verre afstand uit zijn op dikke verdien modellen uitbetaald in vaak niet te traceren crypto currencies.

 

Dit soort praktijken kunnen van kleine schade tot het ontwrichten van complete infrastructuren tot gevolg hebben en is snel en adequaat handelen essentieel. Het is in essentie crimineel, maar helaas aan de orde van de dag. En zeer lucratief.

 

secpoint-wat-is-ransomware-en-wat-kun-je-ertegen-doenDit gebeurde dus ook bij een zeer gerespecteerde leverancier van ons, ConnectWise. Twee weken geleden werd hun Europese 'Connectwise Manage'-platform snel offline gehaald nadat werkelijk alle alarmbellen afgingen. Al snel werd bekend dat zelfs een bedrijf als ConnectWise slachtoffer kan worden van een ransomware attack.

 

De aanval vond plaats op 3 mei waar hackers toegang zochten en vonden via een off-site machine die ConnectWise gebruikte voor test doeleinden, overigens buiten het eigen netwerk. Samen met een extern forensisch bedrijf werden de noodzakelijk stappen ondernomen en de aanval snel in de kiem gesmoord. Persoonlijke gegevens nooit in gevaar zijn geweest.

 

Laat het een waarschuwing zijn voor ons allemaal actief in de ICT industrie. Dit kan jou als MSP ook gebeuren. En jouw klanten. Zorg ervoor dat je bewust bent van de gevaren en zorg voor de juiste maatregelen. Connectwise bulkt van de informatie hoe dit in te regelen.

 

Connectwise illustration-NISTJe zult een proactieve houding moeten hebben in het beoordelen van het risicoprofiel van je klanten. Veel MSP's hebben moeite om extra beveiligingsaanbiedingen te verkopen omdat ze het op incident basis benaderen met punt oplossingen.

 

Op basis van het bekende NIST Cybersecurity Framework stelt Connectwise je in staat proactief beveiligingsrisico's te identificeren bij jouw klanten, niet alleen op hun netwerk. Het resultaat is een gemakkelijk te begrijpen, aangepast risicorapport dat uw klant de meest kritische laat zien. Een keer proberenof gelijk weten hoe het werkt? Klik dan snel voor een online demo.

 

Het adagium hier is wederom "better be safe then sorry". Zorg voor adequate beveiliging op alle niveaus, want je ziet maar weer, het kan de beste overkomen!

 

Voor de 50'ers onder ons: "Let's be carefull out there...


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map