Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
12 december, 2017

Code rood? Niet voor Portland medewerkers!

Een paar jaar geleden was ik samen met Cees Quirijns, de mede-oprichter van Firmtel, op de Big Improvemement Day. Een platform in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Firmtel schreef zich in en kreeg ruimte om een pitch te doen. Onderwerp die dag was 'de Mobiele Werk Revolutie'

 

De presentatie was gebaseerd op een gelijknamige whitepaper die als subtitel had: 'De grote economische voordelen van het mobiele werken'. Na het event werd de whitepaper en het bijgaande persbericht van Firmtel goed opgepakt. Onder andere door het blad Management Team, die kopte: 'Ruim 28 miljard euro, oftewel: bijna 5 procent van het BNP. Dat valt te besparen als we allemaal mobiel(er) gaan werken.' Tot zover klopt het. Zeker als je bedenkt dat het overgrote deel van die 28 miljard valt toe te schrijven aan toegenomen productiviteit (zo'n 25 miljard!).

Nog steeds kansen 

De reden waarom mobiel werken nog steeds opportuun is, zijn dagen als deze. Zonder technologie zou Nederland volledig tot stilstand komen. Tot op de dag van vandaag geloof ik nog steeds dat we echt een stuk productiever zijn, wanneer we technologie daar inzetten waar het onze onze dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigt. Die inzet kan zelfs zonder onnodig hoge investeringen.

 

Bij Portland hebben we gisteren bijna iedereen 'gesommeerd', of in ieder geval met klem aangeraden om thuis te gaan werken. Ik wil graag dat iedereen veilig is, en voor ons maakt het per saldo geen verschil waar medewerkers zich bevinden. De laatste jaren hebben we bij Portland bijna alles naar de cloud gebracht, inclusief onze telefonie. Natuurlijk met Firmtel SENS.

 

Het maakt ons niet uit waar je je bevindt. We hebben tenslotte allemaal een Firmtel simkaart in onze telefoons, en dus ben je onderdeel van de telefooncentrale. Binnen de app geef je aan op welke nummers je bereikbaar bent en met nummer je wenst uit te bellen. In onze Cloud PBX regelen we vervolgens alle call scenarios in. 

 

firmtel app.png

Work Anywhere

Met andere woorden, met een gedegen internet verbinding en je smartphone (of softphone op je laptop) kun je in principe overal werken. Dat is uiteraard volledig in lijn met Firmtel's mantra: 'Work Anywhere'.

 

Ik hoop oprecht dat iedereen veilig thuis is gebleven tijdens de code rood gisteren, en geen onnodig risico heeft hoeven nemen. Het is het niet waard, en het is dus ook niet nodig. Heb je vragen over hoe jij als MSP Telecom-as-a-Service (TaaS) diensten kunt aanbieden als onderdeel van SLA? Neem dan contact met ons op! Portland helpt je in een paar uur tijd op weg om als volwaardige telecompartij telefonie uit de cloud te kunnen leveren aan je achterban.

 

Safe travels! 

 

 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map