Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
George van Brugge
2 augustus, 2019

'Backup is dood'

Zo'n vijftien jaar geleden zijn wij met Portland in zee gegaan met Acronis. Toen nog een kleine onbekende speler die met haar backup product grootse plannen had. En ik kan niet anders zeggen dat zij dat ook waargemaakt hebben.

 

Oprichter en eigenaar Serguei Beloussov is intussen uitgegroeid tot serial entrepreneur die een feilloos gevoel voor nieuwe technologische trends heeft. Met zijn 47 jaar is hij al lang financieel onafhankelijk na een aantal zeer succesvolle exits als de verkoop van zijn Parallels aan Ingram Micro.

 

Zo houdt Serguei ook wel van controversiële uitspraken. Een van de meeste recente artikelen geschreven door TechTarget onder de naam: 'Backup is dead', is daar een mooi voorbeeld van.  Natuurlijk heeft hij gelijk. Backup is de meest basale dienst die je als MSP op je services menukaart hebt daar waar het veiligstellen van data betreft. Maar daar stopt het natuurlijk niet. Er zijn immers een heleboel gevaren bijgekomen.

 

acronis sapas

 

Sinds zijn terugkomst bij 'zijn' Acronis als CEO, is er veel veranderd. Het bedrijf heeft letterlijk een metamorphose ondergaan. Van backup leverancier naar CyberSecurity speler van formaat waarbij het Acronis SAPAS platform als basis dient. In een paar jaar tijd hebben honderden Acronis developers een efficiënt, betrouwbaar en veilig cybersecurity platform opgeleverd voor zowel MKB als Enterprise bedrijven.

 

Gegevensbescherming gaat niet alleen meer over het hebben van een betrouwbare backup. Het is een stuk omvangrijker. Onderwerpen als privacy en authenticiteit van data hebben nog nooit zoveel aandacht gehad. Data authenticiteit wordt misschien wel de grootste risico factor voor het bedrijfsleven. Hoe kun jij garanderen dat er niets is gewijzigd ten tijde of na het maken van een backup. Blockchain helpt daarbij. Ik schreef er eerder over. Security in het algemeen moet ongeautoriseerde toegang voorkomen.

 

Binnenkort organiseert Acronis een dik event in Miami. Daar presenteren niet alleen hun meest recente ontwikkelingen, er zijn ook talloze briljante sprekers. Ik ben in ieder geval van de partij. 

 

Ga je mee?

 

Happy Friday!

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map