Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
23 januari, 2019

Azure voor MSP's - hoe verkoop je clouddiensten?

De goudkoorts onder MSP's is het toevoegen van publieke clouddiensten aan hun portfolio. In dit blog een overzicht van enkele bronnen die je verder op weg helpen.

 

Groei publieke cloud en MSP-verdienmodellen

 

We schreven in dit blog al diverse keren over de publieke cloudmarkt en waarom deze tot een 'Goldrush' onder MSP's leidt. Kort samengevat: de publieke cloud groeit hard (minimaal 16% op jaarbasis) en dat opent voor MSP's mogelijkheden voor nieuwe verdienmodellen in IaaS, PaaS en SaaS.

 

De routes die klanten kiezen in hun transitie naar de cloud volgen het 8R-model van Gartner. Die verschillende routes vereisen allemaal een andere aanpak en dus een ander dienstenpakket. Mogelijkheden te over om je dienstenaanbod als MSP te differentiëren. 

 

Hoewel IaaS en PaaS misschien niet direct voor elke MKB-klant 'top of mind' zijn, is afgelopen jaar wel duidelijk geworden dat Cloud Office inmiddels het 'tipping point' van 20% marktaandeel is gepasseerd. Cloud Office is een makkelijke opstap naar de publieke cloud die wegens een aantal niet te negeren features eigenlijk een soort van 'no brainer' is voor steeds meer bedrijven (vooral ook in het MKB).

 

De meeste MSP's die wij kennen, hebben inmiddels wel een live Cloud Office aanbod in de vorm van Microsoft Office 365. Vlak echter de grootste concurrent niet uit: Google G Suite. Sinds begin dit jaar via Portland te koop

 

Resteert de vraag hoeveel tijd MSP's hebben om dat cloudaanbod op te tuigen. Niet heel veel als we de research van Gartner mogen geloven. Zowel Cloud Office als Public Cloud zijn namelijk minder dan 2 jaar verwijderd van 'mainstream adoption'. Lees er meer over in onze MSP Hype Cycle 2019.

 

Clouddiensten verkopen op Azure

 

Bij Cloud Office zeggen de meeste MSP's dus wel 'check'. Maar hoe zit het met IaaS, PaaS en Serverless? Daar zien we duidelijk minder concrete proposities in de markt. 

 

Onze vrienden van Altaro doken in dit gat en schreven een praktisch e-book over het optuigen van een cloudaanbod op Microsoft Azure:

  • Hoe start ik met het verkopen van clouddiensten?
  • Welke waarde voegt cloud toe voor mijn klanten?
  • Hoe prijs ik clouddiensten concurrerend en winstgevend?
  • Hoe kan een cloudaanbod me helpen om me als MSP beter te onderscheiden?
  • En meer...

Download E-book Azure voor MSP's

 

Vergeet Amazon en Google niet

Uiteraard is Azure niet de enige optie die partijen hebben in de publieke cloud. Volgens Canalys is AWS de marktleider in IaaS/PaaS, by far, met een marktaandeel van 31%. Op de voet gevolgd door Microsoft Azure (18%) en Google Cloud Platform (8%). Daarbij lijkt het erop dat zowel Azure als Google wat marktaandeel lijken af te snoepen van AWS, maar dat de cloudmarkt als geheel nog steeds bijzonder hard groeit.

 

canalys cloud market share and growth

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map