Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
19 februari, 2019

5 superhandige Chrome extensies voor zakelijk gebruik

  Google

De Chrome-browser is een populaire optie voor zowel zakelijk als privégebruik. Dit komt niet alleen doordat de browser gratis is, maar vooral ook door de toenemende hoeveelheid bruikbare tools (extensies en apps) die het online-leven makkelijker maken. In dit blog 5 van die handige extensies voor zakelijk gebruik.

 

1. Extensity: manage je extensies met één klik

Chrome-gebruikers die al vele extensies geïnstalleerd hebben, kennen het probleem. Niet alle extensies worden even vaak gebruikt, maar consumeren wel systeembronnen, zodat je Chrome-browser trager werkt. Of je heb inmiddels zoveel extensies in je toolbar, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

 

Met Extensity manage je die extensies in één extensie in je toolbar. Simpelweg extensies opschorten of aanzetten, instellingen aanpassen. Allemaal met een paar clicks.

 

extensity

 

2. Leestekens: speciale karakters en emoji's simpel in tekst toevoegen

Wanneer je tekst aan het typen bent, word je helaas niet altijd gered door de spellingschecker. Denk bijvoorbeeld aan woorden met een trema, accent aigu of accent grave. Ook wennen we eraan om steeds meer ideogrammen toe te voegen aan tekst om emoties aan te geven (emoji of emoticon). Dat laatste gaat makkelijk op elk mobiel apparaat, maar niet altijd op een PC.

 

Deze Chrome-extensies lossen beiden problemen op:

 

  • Special Characters. Hiermee worden de ï's, é's en ä's een makkie.
  • EmojiOne. 😀😇🤣😤👍👊💋🍻 en nog veel meer.

 

3. Black Menu: alle Google-diensten onder handbereik

Wie maakt er nu geen gebruik van Google-diensten zoals Vertalen, Maps en Zoeken? Okay, je kunt deze diensten ook googlen en in je browser openen. Maar het handige Black Menu brengt al die diensten bijeen in één extensie zodat je daarvoor je tabblad niet meer hoef te te verlaten. Scheelt weer vele clicks.

 

Maak je bovendien gebruik van G Suite? Dan kun je helemaal je lol op met deze extensie, want ook bijvoorbeeld Gmail, Drive, Calendar en Keep zijn via de extensie met één click te benaderen.

 

blackmenu

 

4. The Great Suspender: tabbladen automatisch opschorten

Wanneer je veel in de browser werkt dan heb je al snel veel tabbladen openstaan. Héél veel tabbladen. Dat vreet geheugen waardoor je PC trager kan worden. The Great Suspender zorgt ervoor dan ongebruikte tabbladen worden opgeschort zodat geheugen wordt vrijgemaakt en je Chrome browser vlotjes blijft draaien.

 

greatsuspender

5. Kami: PDF-bestanden ondertekenen, markeren en van commentaar voorzien

Het gebeurt nog maar al te vaak: een PDF-bestand wordt geprint, met de pen ondertekend, ingescand en per e-mail weer verstuurd. Met Kami sla je veel van die stappen over door zo'n document rechtstreeks in de browser in te vullen, te ondertekenen en versturen.

 

kami

 

Maar daar stopt het niet. Ook het het digitaal markeren, commentaar toevoegen en zinnen wegstrepen, behoren tot de mogelijkheden. 

 

 

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map