Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
6 november, 2018

4 features van Cloud Office die je beter niet kunt negeren

Volgens Gartner staat 'Cloud Office' op het punt om nu echt door te breken in het bedrijfsleven. Wat met Cloud Office wordt bedoeld? Simpel: Microsoft Office 365, Google G Suite of een van de andere proposities die beloven de werkplek naar de cloud te brengen met alle voordelen van dien. In dit blog vier features van dergelijke Cloud Office Suites die niet te negeren zijn voor IT professionals.

 

Okay, zo'n beetje alle Cloud Office Suites kennen basisfunctionaliteiten zoals e-mail, data-opslag en het maken van tekstdocumenten, spreadsheet en presentaties. Niet heel spannend allemaal en misschien niet altijd voldoende reden om naar een cloud-alternatief over te stappen.

 

Maar die Cloud Office proposities kennen ook vaak (gratis) functionaliteiten die wel eens heel belangrijk kunnen worden in de toekomst en significante investeringen met zich meebrengen wanneer je ze zelfstandig zou moeten optuigen. Voor veel IT-beslissers zijn het daarom nu net die (gratis) features die doorslaggevend kunnen zijn voor een migratie naar de cloud. We noemen er vier:

 

1. Video streaming

2. Workstream collaboration

3. Insight engines

4. End User programming

 Ontwerp zonder titel-2

1. Video streaming

Zei je nu echt video? Dat hebben we toch al lang geprobeerd en daar zat toch eigenlijk niemand op te wachten in 1-op-1 communicatie? Ja dat klopt, maar bear with me

 

De business case voor video gaat namelijk ver voorbij die meetings tussen twee personen. Denk Youtube: kennis consumeren wanneer het jou uitkomt, terwijl je het verhaal maar één keer hoeft te vertellen. De ideale eigenschappen voor toepassing in bijvoorbeeld bedrijfstrainingen en op de helpdesk. 

 

Gartner schat in dat voor een grote onderneming de kostenbesparingen al snel kunnen oplopen tot EUR 100K per jaar wanneer je dit niet separaat hoeft op te zetten.

 

2. Workstream collaboration

Een mooi woord voor online samenwerken. Denk aan Microsoft Teams, Google Hangouts, Slack of HipChat. Tools die het makkelijker maken om als collega's (op afstand) samen te werken, zaken sneller voor elkaar te krijgen en dus klanten beter te helpen. 

 

Nog eens EUR 100K besparing per jaar volgens Gartner wanneer je dit niet zelf hoeft op te tuigen.

 

3. Insight engines

Nog een productiviteitsverbetering: het sneller vinden van de juiste informatie. Niet langer door -alsmaar groeiende- bakken data zoeken om te vinden wat je nodig hebt, maar snel toegang tot de informatie die nu eenmaal op meerdere plekken aanwezig is. Google voor je bedrijfsdata. 

 

Verwachte besparing: EUR 600K per jaar. 

4. End User programming

Het ontwikkelen van software is een kostbare zaak en het resultaat is zelden wat eindgebruikers hadden besteld. Dus waarom die eindgebruikers niet zelf de apps laten 'programmeren' die ze willen? Op een gebruiksvriendelijke low code / no code manier uiteraard. Dit is niet langer toekomstmuziek in de Cloud Office Suites, kijk bijvoorbeeld naar Google App Maker en Microsoft PowerApps. 

 

Gartner's verwachte jaarlijkse besparing: EUR 200K.

 

Cloud Office cadeautje van EUR 1 miljoen?

De snelle rekenaar komt dan tot de conclusie dat er voor die grote onderneming (met 750 werknemers) wel EUR 1 miljoen per jaar te besparen valt, alleen al met deze vier features. Ofwel ruim EUR 1300 per medewerker per jaar. Bij die besparing valt de jaarprijs van de Cloud Office Suite zelf natuurlijk in het niet. 

 

Maar ook wanneer die 1 miljoen een beetje wishfull thinking is van Gartner en de werkelijke besparing de helft van de helft van de helft zou blijken, dan nog kan zo'n investering in Cloud Office makkelijk uit voor die grote organisatie.

 

En voor kleinere organisaties? Het MKB? Daar kan die investering nóg makkelijker uit. Want wat zouden de kosten zijn als je deze functionaliteiten zelfstandig zou moeten optuigen voor laten we zeggen 5 gebruikers? Inderdaad: érg hoog per medewerker.

 

Conclusie: IT-beslissers laten zich bij een migratie naar Cloud Office steeds minder leiden door (bestaande) basisfunctionaliteit, maar dus steeds meer door (toekomstgerichte) mogelijkheden die zelfstandig niet meer kosteneffectief kunnen worden opgetuigd. 

 

Reden voldoende voor IT Professionals om de move naar Cloud Office niet te negeren.

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map