Nieuwste blogs

Alle blogs

Filter:
Cees Quirijns
10 november, 2017

3 trends die jouw Hyper-V gebruik gaan veranderen

In dit blog drie trends die het Hyper-V landschap gaan veranderen: public cloud, MAS en containers. 

 

 

mshv.png

Dat het IT-landschap snel verandert, wisten we natuurlijk al. Daarom moeten IT-professionals op de hoogte blijven van gaat komen, om zo niet achter de feiten aan te lopen. Eén van die 'dingetjes' die gaat veranderen is jouw gebruik van Hyper-V. 

 

1. Adoptie van publieke cloud

Het is duidelijk dat de publiek cloud steeds meer wordt omarmd. We hebben inmiddels te maken met meerdere vendoren en 'workloads' verhuizen in rap tempo van on-premise naar de cloud.

 

De cloud blijft en degenen die de spreekwoordelijke kat uit de boom keken, hebben nu het nakijken. Online platformen, zoals Microsft Azure en Amazon AWS, maken het steeds makkelijker én kosteneffectiever om naar de cloud te verhuizen. Sterker nog: deze cloud platformen bieden diensten die on-premise voor veel klanten helemaal niet te realiseren zijn.

 

2. Microsoft Azure Stack (MAS)

Recente aankondigingen over MAS duiden op interessante veranderingen voor Hyper-V. Admins zijn on-premise gewend om direct toegang te hebben tot de hypervisor. Zij zullen vaak verbaasd zijn om uit te vinden dat Hyper-V in MAS zover onder de motorkap zit, dat je er niet eens toegang tot kunt krijgen.

 

Inderdaad. De hypervisor is zo versimpeld en geautomatiseerd dat er geen reden is om er direct toegang toe te hebben. Dit gaat waarschijnlijk veel wenkbrauwen van admins doen fronsen. 

 

3. Containers

Containers zijn het nieuwste buzz-woord in de virtualisatie-community. Containers zijn in essentie VM's, maar dan fundamenteel anders :). Bij een VM virtualiseer je het operating system en alle applicaties daar bovenop. Met containers virtualiseer je alleen de applicatie. Veel van de onderliggende ondersteuning wordt dan geboden door de container host, in plaats van door het operating system.

 

Hoewel aanvankelijk vooral een speeltje voor programmeurs, kunnen containers nu niet meer genegeerd worden door IT-professionals. Zeker niet nu de scheidslijn tussen operations en development begint te vervagen. 

 

Deep Dive Webinar

Meer weten over deze ontwikkelingen? Bekijk dan hieronder het recorded webinar in samenwerking met onze partner Altaro.

 

Bekijk hier de webinar

 


Blijf automatisch op de hoogte van onze blogs over de MSP-business. Schrijf je in en ontvang wekelijks een overzicht van gepubliceerde blogs plus exclusieve content, zoals marktonderzoek en andere relevante research.

Blogs per e-mail

Ransomware Whitepaper
Business Booster Map