Trainingen, webinars en events

Samen met jullie MSP's brengen we de beste oplossingen naar het MKB. Dat doen we natuurlijk graag goed voorbereid. Daarom bieden wij white papers, zijn onze blogs intussen wereldberoemd, organiseren wij aan de lopende band webinars & seminars en staan we geregeld op beurzen. Wij houden van gemak, dus heb je geen tijd om een webinar live te volgen? Bekijk ze dan gewoon wanneer jij daar zin in hebt. 

Channel Connect's ''This is IT'' [ 14-11-2018]

Met een titel als 'De jacht op de eindgebruiker' krijg je het ouderwetse IT kanaal natuurlijk wel in beweging. Dat bleek ook uit de cijfers. Er kwam meer dan 600 man af op het door ChannelConnect georganiseerde event This is ITEen informatie-event geleid door Matthijs van Nieuwkerk, gecombineerd met een expo waar 50 bedrijven in security, datacenters, cloud, IoT en telecom zich presenteerde. 

Schermafbeelding 2018-11-16 om 11.41.07

Matthijs trapte af met de boodschap dat hij eigenlijk had willen afzeggen voor deze gig. Hij gaf aan niets te begrijpen van ons IT domein en de kakofonie aan acroniemen. Bijgestaan door Lotte de Bruijn, directeur bij Nederland ICT, kwam hij er echter  al snel in en kreeg de zaal flink aan het lachen met zijn hilarische opmerkingen, een museale wereld, noemde hij ons domein. En hij heeft gelijk!

Jeugdjournaal

Matthijs van Nieuwkerk stimuleerde zijn gasten om gewoon heldere taal te spreken. “Doe maar net alsof je het moet uitleggen aan het Jeugdjournaal.” Dat bleek zo makkelijk nog niet. Er werd driftig naar woorden, zinnen gezocht wat weer tot mooie momenten leidde. Natuurlijk zat er een eindgebruiker aan tafel die met grote regelmaat olie op het vuur gooide maar wel heel graag geholpen wil worden met zijn Supply Chain Management uitdagingen en business intelligence wensen.  Deze eigenaar van Jamin en Multivlaai gaf aan op zoek te zijn naar een IT partner, maar snapte niets van het vakjargon wat wij dagelijks bezigen. 

Follow the Money

Ook Portland was present. Niet alleen in de zaal als toeschouwer, standhouder samen met ERP for IT leverancier ConnectWise, maar ook als spreker. Ons slot was wat betreft inschrijvingen de populairste. Maar wat wil je ook met een presentatie die de titel 'Follow the money' droeg. Op basis van Gartner research nam Cees Quirijns het publiek mee in de wereld van de ICT budgetten, met name waar het geld aan gespendeerd gaat worden volgend jaar en op bais van welke trends.

Download

Klik op de afbeelding om het slidedeck te downloaden!

Disintermediatie

Mijn eindconclusie is dat disintermediatie, het proces dat een gebruiker of eindconsument directe toegang biedt tot een product, dienst of informatie waarvoor anders een tussenpersoon zoals LAR's, VAR's, MSP's en retailers nodig zou zijn, in gang is gezet. Het internet zorgt ervoor dat de behoefte aan een tussenpersoon grotendeels geëlimineerd kan worden. Eindgebruikers kunnen zelf op zoek naar producten diensten, de informatie zelf onderzoeken, waardoor de relatie die zij hebben met de fabrikant of dienstverlener verandert. Daardoor lijkt het dat de jacht op de eindgebruiker is gestart!  Maar willen ze dat ook. 

Voorlopig heeft het groot MKB net als iedereen keuzestress en grote moeite om alle trends te volgen. We leven in een exponential technology fase waardoor je dagelijks overspoeld wordt met nieuwe ontwikkelingen. 

Een ding is echter zeker, wij IT'ers zullen hard aan de bak moeten om relevant te blijven, dat is mij wel duidelijk. Er zijn voldoende opportunities. 

Happy selling!